Комунальне підприємство «Плесо» оголосило тендер на благоустрій зони відпочинку озера Вербне за 10,4 млн гривень. Про це свідчить відповідне оголошення в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

Згідно із тендерною документацією, біля зони відпочинку планується встановити пандуси, урни, тротуари, лавочки, встановити шлагбаум та провести озеленення: посадити берези, верби та сосни. Аукціон має відбутися 13 жовтня, а роботи мають провести до 23 грудня.

Читайте також: "Київзеленбуд" вирішили провести чистку та облагородження одного зі ставків Голосієва за понад ₴5 млн

У владі, на критичні зауваження щодо тендерних сум, пояснюють причини:

«Київ — наше рідне місто. І попри жахливу війну ми повинні дбати про збереження природи і приділяти особливу увагу екології. Тому саме для підтримки загального екологічного балансу в столиці та для сприяння екологічній освітньо-виховній роботі я підписав Розпорядження «Про іхтологічно-ботанічний ландшафтний заказник місцевого значення «Озеро Вербне». Заказник оголошено з метою збереження та охорони водяної та наземної флори та фауни, серед яких різні види риб, молюски, а також підземних джерел»

Вказується, що на цьому озері створяться умови для відпочинку, оздоровлення киян. Використовуватиметься у виховних, наукових, естетичних, природоохоронних та рекреаційних цілях. Заказник входить до складу природно-заповідного фонду України та охороняється як національне надбання і щодо нього встановлюється особливий режим охорони, відтворення й використання.

Раніше Хрещатик писав, що берег столичного озера Вирлиця, що у Дарницькому районі, очистили від сміття.