Про це розповідає Київська міська прокуратура.

Згідно з матеріалами слідства, 34-річна уродженка Чернігівської області, представляючись співробітницею Міністерства оборони України, яка займається обміном військовополонених, запропонувала жінці за винагороду свою допомогу у встановленні місцезнаходження військовополоненого чоловіка.

Прокуратурою вказується, що шахрайка пообіцяла своє сприяння у внесенні чоловіка до списків військовополонених для обміну в найкоротший час.

Потерпіла, будучи введеною в оману, упродовж травня-червня 2023 року шість разів передавала шахрайці гроші на загальну суму близько 150 тисяч гривень. Після цього підозрювана перестала виходити з нею на зв'язок та витратила гроші на власні потреби.

Жінці повідомлено про підозру [ч. 1, 2 ст. 190 ККУ] (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно). Санкції статті передбачають покарання штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

У повідомленні вказується, що досудовим розслідуванням встановлено, що жінка вже раніше притягувалася до відповідальності за крадіжку, вироком суду її засуджено до 7 років позбавлення волі із конфіскацією майна (вирок суду не набрав законної сили).

Раніше Хрещатик повідомляв, що розслідувачі розповідають про шахрайські схеми в Києві.