Про це повідомили в пресслужбі Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області. Свою вину жінка визнала частково.

"Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримала посадовиця Центру надання адміністративних послуг Оболонського району Києва, яка через соцмережі виправдовувала воєнні злочини країни-агресора. 50-річну прокремлівську агітаторку, яка публікувалася під псевдонімом "Альона Донская", затримали у вересні минулого року"

Зазначається, що зловмисниця після початку повномасштабного вторгнення РФ створила акаунт у мережі Facebook. Там вона публікувала пости проросійських колаборантів та підсанкційних московських бізнесменів, агітуючи українців підтримати окупаційні угруповання країни-агресора. А також закликала до захоплення державної влади. Шанувальниця "русского міра" виправдовувала злочини окупантів, серед яких обстріли українських міст та вбивства мирних жителів.

Вам може бути цікаво: СБУ викрила колаборантку, яка працювала на окупантів Херсону, а після звільнення - переховувалась на Київщині

Контррозвідка СБУ задокументувала цілеспрямовані і систематичні публікації агітаторки на шкоду державній безпеці України. "Контент" правоохоронці виявили на комп’ютерній техніці та ґаджетах зловмисниці.

Читайте також: У Києві засудили зрадника з Донецька, який воював на боці окупантів

Крім того, під час обшуків за місцем проживання фігурантки правоохоронці вилучили символіку тоталітарного режиму, георгіївські стрічки та російські рублі.

Як уточнили в пресслужбі Київської міської прокуратури, обвинувачену визнано винною в інкримінованих злочинах. Її було засуджено до покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, що належить їй на праві приватної власності, крім житла. До вступу вироку в законну силу суд залишив обвинувачену під вартою.

Популярні новини зараз

У столиці зменшать яскравість вуличного освітлення задля економії електроенергії

Київрада присвоїла званням «Почесний громадянин Києва» Ліні Костенко та Валерію Залужному

На Київщині ⁠зафіксовано падіння уламків в 4 районах області — КОВА

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще

Раніше повідомлялось про те, що СБУ викрила у Києві "агента пропаганди рф", який поширював ворожу брехню і закликав до протестів.