Як повідомляє Офіс генпрокурора, справу розпочато за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на об'єкті будівництва, що спричинило тяжкі наслідки.

Слідство з'ясувало, що 30 вересня на об'єкті проводились роботи з монтажу мостових балок.

«Близько 16:20 під час встановлення сьомої балки вона втратила рівновагу, зламалася посередині і впала на сусідню конструкцію. Після цього почалася ланцюгова реакція, що спричинила пошкодження раніше встановлених мостових балок та їхнє падіння на проїжджу частину»

Реконструкцію шляхопроводу на замовлення «Київавтодору» проводить ТОВ «Росдорстрой» із залученням субпідрядних організацій. Правоохоронці вже оглянули місце події, опитали працівників будівельної компанії та замовника робіт.

Читайте також: В Києві на Шулявці впав Дегтярівський міст — у КМДА вже відреагували

У прокуратурі також додали, що дії чиновників «Росдорстрой» перевіряються в рамках ще одного кримінального провадження, розпочатого за фактом заволодіння бюджетними коштами, виділеними у 2021-2023 роках на проведення капітального ремонту доріг та шляхопроводів у столиці.

Раніше Хрещатик повідомляв, що у транспортному Департаменті КМДА знайшли пояснення історії з Дегтярівським мостом, що впав