У ході відпрацювання території Деснянського району дільничні офіцери помітили на вулиці Закревського перехожого, який підозріло себе поводив. Під час поверхневої перевірки у чоловіка знайшли вибухонебезпечні боєприпаси.

Як розповіли у поліції Києва, на місце події одразу прибула слідчо-оперативна група Деснянського управління та працівники вибухотехнічної служби. Фахівці провели огляд предметів та встановили, що це гранатометні постріли калібру 30 міліметрів.



Ці вистрілювальні осколкові гранати (ВОГ-17) призначені для автоматичних гранатометів типу АГС-17 «Полум’я». Крім свого прямого застосування, ВОГ-17 були пристосовані українськими захисниками для скидання з квадрокоптерів. Кустарна конструкція ефективно діє проти ворожої піхоти та техніки.

Як і для чого боєприпаси опинились на Троєщині, з’ясовують слідчі. Власника пострілів затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Ним виявився 52-річний житель Київщини.

Слідчі Деснянського управління поліції повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу — незаконне носіння, зберігання та придбання боєприпасів. Чоловіку загрожує від трьох до семи років тюрми.

Читайте також: У дворі Дніпровського району столиці сьогодні вночі підірвали гранату Ф-1