Це безбар’єрний простір вільної взаємодії через культуру, мистецтво і творчість, спільне отримання емоційного, естетичного і пізнавального досвідів. Повідомляє МКІП.

Фестиваль проводиться з акцентом на інклюзії в освіті та культурі. Перебування в просторі фестивалю — це яскрава подорож різноманіттям досвідів та проявів навколишнього світу. Подію супроводжує ярмарок ігор й освітніх продуктів. Захід триватиме до 24 вересня.

У програмі фестивалю п’ять проєктів — провідників у світ мистецтва й співтворчості різних разом, виступи, потокові ігри, воркшопи для дітей, вікторини та квестові маршрути. Чимало з цих подій цікаві не лише дітям, а й дорослим.

Цьогоріч на фестиваль приїхали багато учасників з різних куточків України, зокрема з Херсона, Харкова, а також із Чернігова та Запоріжжя. Серед них: музеї, громадські та благодійні організації, бібліотеки, заклади шкільної та позашкільної освіти, студії, виробники ігор і навіть Верховний Суд України. Вони представляють власні освітні програми на інтерактивних стендах або пропонують долучитися до різноманітних активностей.

Для відвідувачів фестивалю доступна мапа сенсорної безпеки, із зазначенням зон великого й середнього сенсорного навантаження та зон сенсорної безпеки. Ця мапа корисна тим, хто потребує уникати місць із високим рівнем шуму або яскравого світла.

Проєкт профінансовано урядами Великої Британії, Канади, США, Фінляндії, Швеції та Швейцарії за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну».

Раніше повідомлялось, що “Мистецький українських рух” запрошує на “Коло натхнення” заради здійснення 100 дитячих мрій.