Про це повідомили на Офіційному порталі Києва.

“У Києві відкрили перші в Україні водійські курси категорії В для жінок, які опинилися у складних життєвих обставинах через війну – “Права розширюють можливості”. Цей пілотний проект – це не просто курси водіння, а можливість для 15 жінок отримати нову професію та стати ще більш мобільними, незалежними та впевненішими в собі. Також окремо передбачене інклюзивне навчання для 5 жінок з інвалідністю. Через війну ці жінки вимушені були переїхати з рідних міст та починати все з нуля. Вони втратили житло, роботу та постійні джерела доходу”

Читайте також: Столиця приймала форум «Лідерство жінок в умовах війни», що висловив підтримку жінкам, які працюють заради перемоги

Зазначається, що серед учасниць багато жінок самостійно виховують дітей з інвалідністю, пережили окупацію, мають скрутне фінансове становище.

Програма розрахована на жінок, які:

  • ще не мають водійського посвідчення;

  • хочуть його отримати з метою підвищення економічної спроможності;

  • бачать можливість покращити своє фінансове становище після отримання водійського посвідчення.

Повідомляється, що з моменту оголошення конкурсу за три дні організатори отримали близько двох тисяч заявок. Первинним етапом відбору став аналіз анкет, фінальним – особистісні інтерв’ю. Також вже було проведено перше заняття – “Основи законодавства у сфері безпеки дорожнього руху”. До кінця року учасниці після успішного складання іспиту отримають водійське посвідчення.

Раніше телеграм-канал Хрещатику повідомляв про те, що у Києві жінки, які опинилися у складних життєвих обставинах, розпочали навчання з перукарської майстерності.