Про це повідомила радниця голови КОВА Віолетта Дворнікова.

«З початком повномасштабної війни в Україні жінки стикнулися з величезною кількістю нових викликів, однак вони вистояли та стали міцним тилом. Українські жінки керують цілими сферами, волонтерять в гарячих точках, знаходять гроші на зброю і спорядження, гідно представляють Україну на міжнародних майданчиках, лікують поранених та захищають рідну землю зі зброєю в руках. Та попри це, сьогодні існує ряд проблем, які не дозволяють жінкам ефективно реалізувати свої ідеї та потенціал – недостатня кваліфікація і підготовка у специфіці волонтерства, низьке соціальне забезпечення жінок-волонтерок, недостатні комунікаційні зв’язки»

Як стало відомо, голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко підтримав створення «Координаційної ради жіночої лідерської спільноти Київщини» для реалізації нових ефективних проєктів та відбудови регіону.

«Нашим завданням на сьогодні є підтримка жінок-лідерок, які щодня працюють заради перемоги та стійкості нашої країни» Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович

Ще вона розповіла про ініціативу створення Центру життєстійкості, де надаватимуть комплексну підготовку до волонтерської діяльності. Центр життєстійкості повинен об’єднати волонтерів різних напрямів діяльності задля розвитку стійкості та сталого відновлення України.

На форумі була присутня і заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Сьогодні мала честь виступати перед нашими українськими жінками на Всеукраїнському форумі «ЛІДЕРСТВО ЖІНОК ПІД ЧАС ВІЙНИ». Війна не обирала - чоловік чи жінка. Вона примусила всіх нас захищати свою державу однаково. І кожна з нас не думала: «о, я жінка, тому буду це робити ось так». Ні. Це так не працює. Ми всі діяли. І я не ділю з чоловіками хто з нас що буде робити. Хто саме і як повинен захищати нашу країну жінка чи чоловік. Це ж наша країна.

Популярні новини зараз

На фронті, рятуючи інших, загинув 21-річний бойовий медик Олександр "Кузьма" Кучерявенко

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Митрополит УПЦ МП Павло після виходу під заставу знайшов собі адвокатів, які засвітилися в гучних справах

Показати ще

Вона додає, що пишається українськими жінками в ЗСУ. Зараз служить 42.000 жінок-військовослужбовиць, разом з цивільними працівницями це близько 60.000. 5000 українських жінок знаходиться зараз на передньому краї. Маляр зазначила, що війна не робить знижок на стать, а тому там надважкі випробування, з навантаженням і тд, що жінкам набагато складніше, але це не означає, що вони здаються. "Наші жінки неймовірно сильні".