Ним виявився Іванов Дмитро Дмитрович, який очолює кафедру нефрології Національного медичного університету ім. Богомольця, а також клінічну базу кафедри у центральній поліклініці Міністерства внутрішніх справ. Про це повідомляє видання "Факти".

Завкафедрою нефрології Іванов має громадянство росії за програмою «прісоєдіненія соотєчєствєнніков». Нардеп Михайло Радуцький передав СБУ отриману інформацію та попросив перевірити посадову особу. У зверненні до СБУ він пише, що одержав офіційні витяги з російських паспортних баз від анонімних відправників.

Як стало відомо, відповідні документи з офіційних російських паспортних баз були оприлюднені в WhatsApp спільноті «HIMARS», що призвело до суперечки між нардепом Радуцьким та спільнотою.
Як свідчать документи з офіційної бази рф «Російський паспорт», Дмитро Іванов у 2019 році за програмою «прісоєдіненія соотєчєствєнніков» отримав громадянство рф, на підставі чого йому у квітні того ж року був виданий внутрішній паспорт рф міграційним відділом Московського відділку поліції УМВС росії в місті Твері. Через три місяці Дмитро Іванов отримав російський закордонний паспорт. Также у Твері з 2019 року по 2021 Дмитро Іванов мав постійну реєстрацію, а з вересня 2021 року змінив її на підмосковне місто Одинцово. Як законослухняний російський громадянин має ідентифікаційний номер платника податків в рф.

Читайте також: У Лаврі могли бути ознаки роботи ФСБ

В Україні Іванов відомий як заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор, лікар центральної поліклініки МВС, завідувач кафедри нефрології та екстракорпоральних технологій Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця.

Раніше Хрещатик повідомляв про те, що СБУ ліквідувала підпільну типографію, де виготовляли фальшиві паспорти для «легалізації» росіян.