У Центральній бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка для дітей Києва доступні близько 125 ігор на різний смак. Спочатку планують проводити ігрові зустрічі, пізніше читачам видаватимуть ігри додому, як книжки. Про це розповідає Вечірній Київ.

«Ми радо підтримали цю ідею. Спочатку ігри видаватимуться у читальному залі. Стати читачем бібліотеки можуть не лише діти, а й дорослі, адже маємо великий асортимент ігор для різних вікових категорій». директорка Центральної бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка для дітей Яна Біленко.

За її словами, бібліотека та філіали мають близько 22 тисячі активних користувачів. Щоб стати читачем, треба оформити квиток на рецепції, пред’явивши посвідчення особи. На рік внесок за користування бібліотечними послугами складає 100 гривень.

У владі зазначають:

Бібліотека настільних ігор має стати унікальним магнітом, де дорослі й діти зможуть зустрічатись, отримувати позитивні емоції та знижувати стрес, який ми переживаємо в умовах повномасштабного вторгнення? Значення настільних ігор в Україні є недооціненим, адже вони допомагають підтримувати стосунки з друзями та рідними, заводити нові знайомства, розвивають особистісні та соціальні навички у дітей, стратегічне мислення, є джерелом нової інформації та знань.

У Департаменті культури зазначили, що настільні ігри — це світова традиція, яка потужно набирає обертів і в Україні. Згодом пілотний проєкт бібліотеки настільних ігор планують розширити на інші бібліотечні простори.

Менеджер проєкту Олександр Бурсенко

«Ми побачили як це реалізовано в Європі й перейняли їх досвід, створивши таку бібліотеку настільних ігор. Зараз ринок дуже динамічно розвивається, а коли були відключення світла, особливо підвищився попит на настільні ігри. Позитивно вплинуло і вихід з ринку російських ігор, які свого часу заполонили його». менеджер проєкту Олександр Бурсенко

За його словами, у бібліотеці представлені й авторські ігри, й адаптації світових. Усі — від українських виробників. Популярними сьогодні є сімейні ігри на історичну тематику, в які можуть грати від 2 до 4 учасників.

На відкритті представили першу масштабну гру про Київ «Монополія. Знамениті місця Києва». Настолка є варіацією класичної гри «Монополія». У цій версії гравці подорожують відомими місцями столиці, купуючи та продаючи нерухомість, будуючи бізнес-імперії. Вона розрахована на 2-6 гравців віком від 8 років.

На першому етапі ігри видаватимуть тільки в читальній залі. Всі анонси тематичних зустрічей публікуватимуть на сайті бібліотеки. Згодом, коли сформується спільнота, постійні користувачі зможуть брати ігри додому.

Популярні новини зараз

У Києві розпочали підготовку тренерів, які вчитимуть освітян реагування на теракти, катастрофи та інші надзвичайні ситуації

На фронті, рятуючи інших, загинув 21-річний бойовий медик Олександр "Кузьма" Кучерявенко

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще

Графік роботи: 10:00 — 18:00 по буднях
Адреса: Центральна бібліотека ім. Т. Г. Шевченка для дітей м. Києва, проспект Берестейський, 25-А.
Додаткова інформація за тел. (044) 236 5939

Раніше у нашому телеграм-каналі повідомлялось, що у Києві 6-го вересня відкриють першу в Україні бібліотеку настільних ігор.