Попри невідповідність фактичним даним, виконувач обов’язків директора підписав усі офіційні документи, як результат - на рахунки підрядника безпідставно перерахували кошти місцевого бюджету. Відтак, фігуранти привласнили 1 млн грн державних коштів, які в подальшому розподілили між собою.

Наразі слідчі столичної поліції повідомили про підозру посадовцю за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Йому загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. У столичній прокуратурі підтверджують це:

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру виконувачу обов’язків директора КДЮСШ «Школа Спорту» у розтраті бюджетних коштів під час капітального ремонту приміщення школи (ч. 5 ст. 191 КК України)".

Читайте також: Ексдиректору заміського дитячого оздоровчого табору повідомлено про підозру, внаслідок збитків на ремонті у ₴3,5 млн

Досудове розслідування триває, встановлюються інші особи причетні до злочинної схеми розкрадання держкоштів. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Згідно цієї статті, закон каже:

"Дії, передбачені частинами першою, другою, третьою або четвертою цієї статті, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою, - караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна."

Раніше повідомлялось про те, що чиновниця, яка отримала підозру через скандальні закупівлі, досі розпоряджається державними грошима.