Не дивлячись на те, що забудовник пообіцяв зберегти та реставрувати парк міської залізниці на Лук'янівській площі в Києві, в Департаменті охорони культурної спадщини зауважили, що у компанії немає погодження на проведення робіт.

Про це заявив заступник директорки департаменту Дмитро Перов у коментарі виданню "Хмарочос". Він наголосив, що у компанії відсутні погодження на проведення не лише реставраційних, а й будь-яких інших будівельних робіт за цією адресою.

За його словами, у лютому 2022 року Департамент надав дозвіл на виконання робіт на об’єктах на вулиці Дегтярівська, 7-А та 7-Б, але термін дії зазначеного дозволу закінчився у липні 2023 року. Дію дозвільної документації забудовник не подовжив.

Для продовження дії дозвільної документації забудовник має звернутися з повним пакетом проєктно-планової документації на адресу Департаменту охорони культурної спадщини

Почали розбирати дах будівлі у парку

Активісти памʼяткоохоронного руху “Цегла” ще 22 серпня помітили, що на вулиці Дегтярівській, 7Б почали проводити роботи будівельники. Вони розбирали дах будівлі електростанції Лук'янівського парку міської залізниці, що має охоронний статус.

До будівлі викликали поліцію. Активісти очікували на інспекцію від Департаменту охорони культурної спадщини КМДА.

Вже через два дні представники компанії забудовника повідомили, що планують зберегти та відреставрувати історичну пам'ятку: будівлю тролейбусно-трамвайного управління, яка розташована на вулиці Дегтярівська, 7-Б. Девелопер підкреслив, що будівлю тролейбусно-трамвайного управління буде збережено та реставровано згідно з погодженим проєктом, що передбачає збереження фасаду, геометричних розмірів, поверховості тощо.

Раныше Хрещатик писав про те, що міську владу звинуватили у таємному схематозі із забудовниками.