Таку думку в коментарі "Телеграфу" висловила депутат Київської міської ради з фракції "Слуга народу" Ксенія Семенова.

Однією з причин активізації девелоперів на столичному Подолі, що супроводжується гучними скандалами, є нібито таємна політична воля влади Києва, яка дала зелене світло забудовникам.

— Мені здається, що політичне рішення по Подолу прийнято. Воно полягає у тому, що місто буде давати дозволи на забудову. Тому що ці всі власники будівель десь орієнтовно з 2007 до 2010 років приватизували або викупили старі (іноді історичні) будівлі, і відтоді у себе тримають у власності.

Ті будівлі, які мають статус пам'яток, потихеньку доводять до руйнації, влаштовують пожежі, руйнують перекриття, виймають вікна тощо. Ті ж будівлі, що не мають статусів, власники чогось чекали, і тут одномоментно починається і їхній демонтаж, і багатьох інших [архітектурних] пам'яток на Подолі. Тому, на мою думку, це і є неозвучене політичне рішення керівництва міста, що Поділ можна забудовувати.

Читайте по темі: У Києві змінили висотність для новобудов - Поділ можуть забудувати багатоповерхівками

У владі коментуючи увагу забудовників до Подолу під час війни та ризики знищення архітектурних пам'яток, зазначають, що не слід відділяти свавілля забудовників від представників місцевої влади чи Мінкульту — "бо все відбувається або за мовчазною згодою, або за тихою офіційною".

На місцях чи навіть у Мінкульті досі є чиновники, які дозволяють собі чинити за власним бажанням чи задля власної вигоди.

Раніше Хрещатик повідомляв, що на Подолі знесли унікальну 200-річну будівлю, що була зразком житлової деревʼяної забудови ХІХ ст.