Про це 31 серпня розповіли у Столичному лісовому офісі, передає Житомир-онлайн.

"Цієї осені у філіях ДП «Ліси України» на Житомирщині та Київщині заплановано висадити 9,1 млн штук сіянців майбутніх дерев в рамках Програми Президента «Зелена країна». Лісовідновлення проведуть на площі 1450 га. Для успішної реалізації лісокультурної кампанії лісові господарства обох областей повністю забезпечені садивним матеріалом, який виростили у власних теплицях та лісорозсадниках. Найбільш розповсюдженими породами дерев у нашому регіоні є сосна і дуб звичайні, тому їх будемо садити найбільше. Серед допоміжних порід переважатимуть береза, клен, ліщина, калина, вільха, горобина"

Лісництва вже визначили ділянки під заліснення і розробили на них відповідні проєкти лісових культур. Якісна підготовка ґрунту під майбутні насадження – запорука гарної приживлюваності сіянців, тож наразі у філіях Столичного лісового офісу тривають роботи з підготовки ґрунту до садіння лісу.

Варто зазначити, що в рамках підготовки до осіннього садіння лісу команда ДП «Ліси України» проводить масштабну роботу щодо забезпечення необхідним садивним матеріалом та технікою філій, які цього потребують. Зокрема, Столичний лісовий офіс передав 6 лісосадильних машин до Південного лісового офісу, ліси якого постійно потерпають від наслідків російської агресії. Крім того, заплановано передати 22 млн штук сіянців до Східного та Слобожанського лісових офісів. Це стало можливим завдяки об’єднанню лісових господарств у єдине державне підприємство «Ліси України» в рамках реформи лісової галузі.

Раніше повідомлялось, у найстарішому лісництві Києва облаштовують Музей лісу – лісівники знайшли старі документи.