Будівля Броварського лісництва є історичною, її збудували 1903 року, а у володіння лісівників воно перейшло у 1917-му.

Ідея відкрити музей виникла після того, як працівники Дарницького Лісопаркового Господарства знайшли документи, датовані кінцем 19 – початком 20 століття. Вони стали першими експонатами.

Зазначається, що місцеві краєзнавці мають ще старіші свідчення — з 1830-х років.

«Назва Броварського лісництва збереглася з тих часів, хоча у 19 столітті тут була Чернігівсько-Могильовська губернія. Про поважний вік свідчать і насадження, яким понад 160 років»

Крім старих матеріалів, у музеї також будуть представлені схемкарти, таксаційні описи, прилади та засоби, з якими працювали лісівники у різні часи.

Одним з експонатів також став меч Колесова, винайдений, за деякими джерелами, у 1883 році директором Харківського землеробного училища Олександром Колесовим. Це знаряддя й досі є актуальним та незамінним під час садіння лісу.

Популярні новини зараз

У столиці відбудеться Фестиваль української писанки, планують встановити світовий рекорд з писанкарства — МКІП

У Броварах сьогодні надійшло повідомлення про нібито замінування навчальних закладів

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

Показати ще

Кажуть, що суть музею не в тому, щоб зберігати документи ще з імперських чи радянських часів, а щоб пам’ятати історію, знати, як все було влаштовано раніше, як працювало, хто за що відповідав: «Вивчаючи документи тих часів, можна прослідкувати, як змінювалася географія наших лісів, як їх обліковували. Відкриття музею відбудеться незабаром».