Ви мені пообіцяйте, що в першому літаку я зроблю коло. Я підіймуся замість нього ("Джуса")

Олещук відповів: "Безумовно". Він зауважив, що вже невдовзі F-16 будуть в Україні. На жаль, "Джус" цього вже не побачить. Водночас він встиг почути, що Україна все ж отримає такі потрібні нам винищувачі.

"Джус" марив F-16 в українському небі

"Джус" був одним з "Привидів Києва". Саме він з побратимами втримав небо над українською столицею у перші дні повномасштабного вторгнення. Герой був льотчиком винищувача МіГ-29 у складі 40-ї бригади тактичної авіації.

Він розумів, наскільки важливо Україні отримати F-16, й "вибивав" їх у США. Зокрема, допомагав брифувати американських конгресменів щодо винищувачів. Окрім того, він розпочав тренування задовго до того, як питання F-16 для України зрушилося з мертвої точки. Зокрема, разом з побратимами зробив плакати кабіни літака, а також – вивчали базові процедури, тактику, займалися мовною підготовкою, вивчали термінологію та радіообмін.

У Києві попрощалися із загиблим льотчиком "Джусом" (фото)

Прощальна церемонія проходила у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ. Зранку там зібралися десятки українців, щоб провести в останню путь нашого льотчика.

Покласти квіти до труни загиблого воїна прийшли його родичі, побратими, командири та відомі особи.

Серед них, зокрема, кохана Андрія, український телеведучий та волонтер Сергій Притула, а також блогер та волонтер Меланія Подоляк.

Популярні новини зараз

Голови столичних РДА готують списки співробітників для передачі в ТЦК — ЗМІ

До київських ТЦК СП вже доставлено понад 2300 ухилянтів — ЗМІ

У Києві та області введені відключення електроенергії

Пропускна здатність ТЦК СП у Києві становить ~50-70 осіб на день — Міноборони

Показати ще