Рік тому 28-річний киянин добровільно прилетів вертольотом до Маріуполя, щоб допомогти оточеним військовим, проте маршрут розсекретили окупанти й гелікоптер підбили. Олександр дивом пробрався до Азовсталі та доставив Starlink. Але, на жаль, 8 травня 2022 року від падіння авіабомби на заводі він загинув.

У відносно мирному житті Герой полюбляв футбол та вболівав за київське «Динамо». Тепер друзі та рідні присвячують азовцю матчі.

У змаганнях взяли участь сім команд, серед яких команди від «Азову», від ультрас «Динамо-Київ», від спортивних журналістів, одногрупників бійця, а також команда від Оболоні — рідного району «Гряна».

За словами представників Асоціації родин захисників Азовсталі, підтримати сімʼю Героя прийшло багато побратимів, зокрема воїни, які летіли з ним на одному гелікоптері в Маріуполь та вже повернулися з полону, а також небайдужі українці, зокрема переселенці з Маріуполя.

На початку турніру батьки військового подякували всім присутнім за памʼять про їхнього сина, згодом 63-річний тато Олександра Сергій зіграв один з таймів за команду «Азову».

Перемогу у змаганнях здобула команда Ультрас «Динамо Київ», а на завершення змагань всі учасники отримали від родини Гряників памʼятну подяку та символічні монети.

Читайте також: 500 днів полону — 27 серпня на Майдані родини захисників Маріуполя зберуться на мирну акцію