Про це повідомила Служба Безпеки України.

Зазначається, що під час оперативних дій співробітники СБУ затримали "на гарячому" організатора злочинної групи. Він хотів продати "пробну" партію банкнот у розмірі 50 тис. підроблених американських доларів.

"Встановлено, що учасники угруповання підшукували оптових покупців фальшивої валюти через власні зв’язки у кримінальних колах. Фейкові купюри фігуранти пропонували своїм клієнтам за 60% від ринкової вартості реальних іноземних грошей"

За даними слідства, незаконну діяльність організував мешканець Ужгорода, який залучив до складу злочинної групи двох спільників – жителів Києва та Львова.

При обшуках за адресами проживання та в автомобілях фігурантів вилучено понад $70 000, з них $50 000 – фальшивих.

Також виявлено спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації, паспорти сторонніх осіб, печатки, а також вироби із золота і твори живопису з ознаками підробки.

Читайте також: СБУ ліквідувала підпільну типографію, де виготовляли фальшиві паспорти для «легалізації» росіян

Читайте також: В столиці викрито підпільний «ЦНАП», який продавав фальшиві паспорти та водійські права

"На підставі зібраних доказів організатору угруповання повідомлено про підозру за ч. 2, ч. 3 ст. 199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів)"/

Популярні новини зараз

Дозвіл на будівництво 14 ЖК на території НАУ скасовано – в.о. ректора Семенова

Вулицю Богатирську на Оболоні готують до капремонту, вартість проєкту – ₴1,3 млрд

У Києві терміново розпочинається евакуація двох лікарень, одна з яких дитяча — КМДА

Неймовірну Великодню інсталяцію з квітів відкрили у Софії Київській

Показати ще

Yаразі чоловік під вартою. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру двом його спільникам. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, насамперед каналів надходження фальшивої валюти. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше у столиці "накрили" групу шахраїв, що штампували фальшиві свідоцтва про реєстрацію автомобілів.