На засідання сесії міської ради Переяслава завітав депутат Бориспільської районної ради Юрій Бобровнік. Вячеслав Саулко попросив вийти останнього, дати можливість продовжити сесійне засідання та припинити провокації. Районний депутат не зважив на зауваження міського голови та його прохання покинути залу засідань. Виник конфлікт посадовців зі спробою Вячеслава Саулка вивести Юрія Бобровніка із сесійної зали.

Працівники міськради кинулися рознімати депутатів, а згодом прибула і поліція.

Окрім цього, за словами мера, пан Юрій не зареєструвався на засідання у встановленому для цього порядку. Водночас на зауваження інших депутатів міської ради, мер зазначив, що Бобровніка вже виганяли із залів засідань обласної та районної рад за «провокації та негідну поведінку».

За законом, депутат має право брати участь із правом дорадчого голосу у засіданнях інших місцевих рад та їх органів. Тому поліцейські сіли поряд із Юрієм Бобровником і В’ячеславом Саулко, який все ж провів засідання. Вже після сесії Юрій Бобровник повідомив, що написав заяву на В’ячеслава Саулка до поліції.

Що говорять сторони?

Юрій Бобровнік, Депутат Бориспільської районної ради

Депутат Бориспільської районної ради Юрій Бобровнік нам розповів, що відвідав сесію, виконуючи безпосередні посадові обов’язки, щоб подивитись що відбувається на сесії. Оскільки, за його словами, під час засідання розглядалось питання по укриттям у навчальних закладах громади. І це, на його думку, наразі є дуже важливим.

З його слів, Вячеслав Саулко схопив його за руку й намагався змусити покинути сесійну залу. Водночас депутат районної ради підкреслив, що він має право бути присутнім на сесійних засіданнях.

Після завершення сесії Переяславської міської ради Юрій Бобровнік написав заяву до правоохоронних органів. Й додав, що буде очікувати на розгляд справи.

«Вважаю, що мер В’ячеслав Саулко остаточно злетів із котушок і з якимсь божевіллям налетів на мене, хоч я працював як депутат, не порушував дисципліну. Він взагалі не має жодного права торкнутися мене як громадянина. Вважаю, що таким «хворим», нестримним людям не місце на посаді переяславського міського голови. Написав заяву в поліцію з цього приводу. Прошу притягнути Саулка до адміністративної та кримінальної відповідальності»

Вячеслав Саулко, Голова Переяславської громади

Голова Переяславської громади Вячеслав Саулко розповів нашій редакції, що пан Юрій добре відомий своїми вміннями до провокацій, маніпуляцій та нахабною поведінкою. Зокрема, під час сесійних засідань. Такі дії, за словами мера, з одного боку, підривають довіру до державних інституцій та органів місцевого самоврядування, а з іншого, заважають конструктивній роботі (а інколи й унеможливлюють взагалі проведенню сесії), перетворюючи сесію міської ради на популістичний цирковий «виборчий виступ» одного актора, задля хоч якогось дешевого піару.

Популярні новини зараз

У Києві та низці областей завтра теж будуть стабілізаційні відключення світла

У Києві вчора під час відключень світла почали тестувати підсвітку Оболонського "мосту-хвилі"

У Києві від інсульту загинув сміливець, що сівши в палаючу машину, врятував безліч інших на парковці

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Показати ще

За словами міського голови, Бобровнік у своїх постах у соціальних мережах постійно маніпулює фактами, вириває фрази з контексту та ніяким чином не допомагає розвитку Переяславської громади, а лише розпалює ворожнечу та конфлікти.

Саулко зазначив, що до даних дій його спонукала нахабна поведінка Бобровніка, численні необґрунтовані звинувачення та його провокації.

Окрім цього, мер наголосив, що районний депутат не дотримався встановленого порядку й не зареєструвався на засідання даної сесії.

Після кількох зауважень зі сторони голови громади, пан Юрій не припинив вести відеозйомку, не покинув сесійний зал та продовжив хамську поведінку. Відтак Вячеслав Володимирович самостійно намагався вивести Бобровніка із сесійної зали.

Чи можуть жителі Переяславської громади відвідувати засідання сесії міської ради

Жителі Переяславської громади можуть відвідувати засідання сесії міської ради, попередньо подавши заяву до секретаря.

Згідно зі статтею 3, пункту 7 прийнятого Рішення від 17 листопада 2022 року про затвердження Регламенту Переяславської міської ради VIII скликання:

«Жителі міста мають право бути присутніми на відкритих засіданнях міської ради. Особи, які виявили бажання відвідати відкрите засідання міської ради, повинні не пізніше як за добу до її відкриття подати відповідну заяву на ім’я секретаря ради, на якого покладається обов’язок організувати такі відвідання. У разі неможливості забезпечити відвідування жителями міста сесії міської ради у залі засідань міської ради секретар ради повинен вирішити питання про проведення відкритого засідання міської ради в іншому приміщенні. Право члена територіальної громади бути присутніми на пленарному засіданні може бути обмежено лише за відсутності місця або відповідно до законодавства з метою обмеження протиправних дій із боку конкретної особи (вчинення ним бійки, хуліганських дій, поява у нетверезому стані, тощо)».

Згідно зі статтею 11, п.1.2 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад»:

«У виборчому окрузі депутат місцевої ради має право брати участь з правом дорадчого голосу у засіданнях інших місцевих рад та їх органів, загальних зборах громадян за місцем проживання, засіданнях органів самоорганізації населення, що проводяться в межах території його виборчого округу».