Про це повідомляє Big Kyiv.

В Оболонському районі столиці України більше не буде вулиці Єрмака. Як її перейменувати – ще вирішують. Але у Київській міській раді схиляються до того, що це має бути вулиця Михайла Гориня – українського дисидента радянських часів та політика часів Незалежності.

Довідка. Миха́йло Микола́йович Го́ринь (17 червня 1930, Кнісело — 13 січня 2013, Львів[3]) — український правозахисник, дисидент і політв'язень радянських часів, Народний депутат України 1-го скликання, почесний голова Республіканської християнської партії, старший брат Богдана та Миколи Горинів, двоюрідний племінник Миколи Кириловича Лебедя. Дванадцять років радянських таборів підірвали його здоров’я, й інфаркт у таборі Кучино 1987 року поставив Гориня на межу смерті. Але Михайло Горинь вижив і 1990 року зорганізував «живий ланцюг» від Києва до Львова, що з’єднав Україну для проголошення незалежності.

Нагадаємо, вулиця Єрмака розташована в Оболонському районі – це бічна вулиця проспекту Степана Бандери і паралельна Оболонському проспекту.

Довідка. Єрма́к Тимофі́йович (1532 (1534 або 1542) — 6 (16) серпня 1585) — отаман донських козаків, розбійник, ватажок походу на Сибірське ханство, «підкорювач Сибіру» в російській (царській, радянській і новій російській) історіографії, що поклав початок завоюванню споконвічно тюркських сибірських земель Московським царством. Його у Російській Федерації вважають національним героєм.

Раніше Хрещатик писав про те, що столиця поповнилась вулицею у Дніпровському районі на честь відомого історика та книговидавця Олександра Лазаревського