У Києві суд оголосив вирок бойовику, який воював на боці угруповання "ДНР". Чоловіка засудили до 15 років за ґратами за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, а також за участь у діяльності незаконних збройних формуваннях. Також суд конфісковував його майно, повідомили в Офісі Генпрокурора.

Прокурор у суді довів, що обвинувачений після повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну перейшов на бік Росії. В грудні 2022 року, перебуваючи у тимчасово окупованому Донецьку, він добровільно підписав контракт на проходження військової служби у незаконних збройних формуваннях "ДНР".

Чоловік був призначений на посаду стрілка "спецпідрозділу "шторм" народної міліції ДНР", який створений, підпорядкований, керований та фінансований РФ.

"Діючи у складі різних підрозділів на території міст Донецьк та Іловайськ, обвинувачений проводив облаштування вогневих позицій для здійснення збройного опору ЗСУ. Він здійснював окупацію та охорону захоплених територій України", — інформує ОГП.

Засуджений 41-річний житель окупованого Донецька входив до складу спецпідрозділу "Шторм" Південного військового округу країни-агресора, додають в Службі безпеки України.

З 24 лютого 2022 року його залучали до облаштування фортифікаційних споруд та вогневих позицій росіян поблизу залізничного вокзалу в Іловайську. Також він неодноразово брав участь у спробах окупантів прорвати оборону українських військ у районі Бахмута.

Під час одного з таких боїв у травні 2023 року зловмисник потрапив у полон, повідомили в СБУ.

Читайте також: СБУ викрила київську ІТ-компанію, яка намагалася «злити» рашистам інформацію з електронних систем прифронтової ОВА