Про це кореспондентці Суспільного розповів сержант Нацгвардії Сергій Заболотній, який також ніс службу на цьому блокпосту і став свідком аварії.

За його словами, подія трапилася у ніч із 24 на 25 липня, на початку комендантської години.

Раніше повідомляли: У Києві на блокпосту збито військових - один загинув, інший у лікарні

"Водій, порушивши правила дорожнього руху, на великій швидкості протаранив загороджувальні засоби, скоїв ДТП, внаслідок чого був здійснений наїзд на двох військовослужбовців Національної гвардії України, після чого він протаранив ще 2 автомобілі, які стояли на узбіччі", — розповів очевидець. Сам він у момент ДТП перебував на першій лінії загородження на блокпосту.

Військовий Нацгвардії Сергій Заболотній, який був свідком аварії.

Як повідомив сержант, зазвичай на початку комендантської години, в 00:00 годин, один з військовослужбовців стає і зупиняє автівки, щоб вони не проїжджали, подаючи їм сигнали для зупинки ліхтарем. Потім військовослужбовці виставляють за ним загороджувальні засоби — металеві решітки. Нацгвардійці, на яких був скоєний наїзд, переставляли важкі металеві їжаки з тротуару на смуги руху.

"Почули звук коліс – екстрене гальмування, крик старшого: "Тікайте!". Цю команду я продублював. Один з військовослужбовців вперед трошки відскочив, а другий не встиг. Після цього машина проїхала далі і протаранила автомобілі, які стояли на узбіччі", — каже Сергій Заболотній.

Він додав, що водій автомобіля, що збив людей, не намагався втекти: "Він вийшов з машини, почав казати, що він не хотів і в такому дусі".

За словами свідка, працівники поліції, які прибули на місце події, не виявили ознак сп’яніння у водія при поверхневому огляді, і тест на "Драгері" теж не показав алкоголю. Але після події водій здавав аналізи на наркотичне сп’яніння, розповідає очевидець.

Після аварії, за словами сержанта, товариші по службі та люди з авто на блокпосту підбігли до потерпілих і почали надавати першу домедичну допомогу. 49-річний військовий Нацгвардії помер на блокпосту.

Іншого травмованого військового доправили до карети "швидкої". Далі працівники поліції опитували свідків, які бачили трагедію. "Робота блокпосту продовжувалась, паралельно з роботою слідчо-оперативної групи та медиків швидкої допомоги", — каже нацгвардієць.

У Нацгвардії назвали ім'я загиблого військового. Це — Володимир Жудро.

Популярні новини зараз

У Святошинському районі Києва сьогодні вночі стався вибух біля однієї з багатоповерхівок.

У Києві засуджено екс-тренера, який змусив двох неповнолітніх дівчат оголюватись та займатись проституцією

У столиці відбудеться Фестиваль української писанки, планують встановити світовий рекорд з писанкарства — МКІП

Рейдери намагалися “віджати” київський готель

Показати ще

За словами побратимів нацгвардійця, він жив і працював в Києві. У 2014-2015 роках Володимир Жудро боронив Україну в складі добровольчих підрозділів, після чого повернувся до мирного життя. З початком повномасштабного вторгнення РФ на територію України мобілізувався до лав Національної гвардії України, виконував бойові завдання на сході, після чого проходив службу на блокпостах у Києві.

У загиблого залишились мати похилого віку і син.

Вічна пам'ять захисникові та співчуття рідним й близьким!