Про це повідомляє сайт Київської міської ради.

«Над Київською міською радою 33 роки тому замайорів Державний Прапор України. Попри опір комуністів та залякування розправою тоді у столиці міська влада спільно з 200 тисячами киян, які зібрались на Хрещатику, дійсно підтвердили, що Україна не зверне зі шляху незалежності. Україна й досі продовжує свою боротьбу за державу та демократію».

Секретар КМР Володимир Бондаренко, вказує:

«Вже 516 днів українці протистоять повномасштабному нападу росії. Наш вільний український народ ворогу не вдасться здолати. Я вірю в те, що Україна Переможе, наша армія деокупує всі населені пункти та синьо-жовтий стяг буде майоріти в кожному селі, селищі, містечку та великому місті нашої Батьківщини».

Довідка. Рішенням Київської міської ради від 2000 року встановлено День національного прапора у столиці України – місті Києві, який відзначається щорічно 24 липня. Саме в цей день у 1990 році синьо-жовтий прапор було піднято над будівлею Київської міської ради. За тиждень до цієї події Верховна Рада України ухвалила Декларацію про державний суверенітет України. Перед тим, як синьо-жовтий прапор підняли над столицею, його освятили в Софійському соборі та почесною ходою принесли до будівлі Київської міської ради. Нині прапор зберігається в Національному музеї історії України.