На черговому онлайн засіданні громадської ради Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, яке проходило 22 липня, було прийняте важливе рішення щодо Озера Тельбін в Дніпровському районі м. Києва. Ініціативу Громадської організації "Містобудівна платформа "Ренесанс" та ГО "Бюро по боротьбі з екологічними злочинами", представлену експертом з державного управління і містобудування Віктором Глебою, підтримала громадська рада.

Про це повідомляє "Стопкор".

Створення гідрологічного заказника (комплексної пам’ятки місцевого значення) Озеро Тельбін повинно захистити природні ресурси та врегулювати проблему з незаконними забудовами на його березі. Ця ініціатива отримала підтримку від ВГО "Жива планета" та інших прихильників створення об'єкта Природньо-заповідного Фонду (ПЗФ).

Містобудівна платформа "Ренесанс" разом з Громадською радою Міндовкілля спільно змагатимуться за роз'яснення Міністерства захисту довкілля та мотивування депутатів Київради для затвердження Положення і Правил створення об'єктів і територій природно-заповідного фонду (ПЗФ). Це буде важливим кроком для збереження унікального озера та його природного оточення

Створення гідрологічного заказника Озеро Тельбін може виявитися ключовим кроком у захисті навколишнього середовища та природних ресурсів, а також вирішенні проблеми з незаконним будівництвом на його березі.

Раніше писалось про те, що біля озера Вирлиця прибрали незаконну будівлю - на її місці облаштували клумбу.