Слідчі Нацполіції повідомили про підозру 15 рейдерам. Організатором угрупування виявився 34-річний житель Києва. Як розповіли у Нацполіції, всі підозрювані займалися незаконним відчуженням майна київських кооперативів, а саме гаражів і автостоянок.

Встановлена їхня причетність до шести епізодів злочинної діяльності. Правоохоронці провели 50 обшуків за місцями проживання фігурантів, в офісних приміщеннях і транспортних засобах.

В Офісі Генпрокурора повідомили, що підозрювані підробляли установчі документи суб’єктів господарської діяльності. Таким чином вони фіктивно змінювали керівництво ряду гаражних автокооперативів у столиці та привласнювали об’єкти нерухомості, що перебували у їхньому законному користуванні.

На підставі підроблених документів було здійснено реєстрацію відповідних змін у державних реєстрах. Потім рейдери з застосуванням погроз насильства та пошкодження майна здійснили фізичне захоплення будівель, споруд, земельних ділянок, об’єктів будівництва, що перебували у законному користуванні гаражних кооперативів.

Читайте також: Столичні правоохоронці затримали групу псевдополіцейських

Їм інкриміновано створення злочинної організації, а також участь у ній, підроблення документів та їх використання і протиправне заволодіння майном підприємств (ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 206-2 КК України). Підозрюваним загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання 15 рейдерам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Раніше повідомлялось про те, що поліція Києва затримала автовикрадача, який врізався на вкраденій автівці у дерево.