Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

За даними прокуратури, на реконструкції Поштової площі територіальній громаді Києва завдано матеріальних збитків на суму понад 73,6 млн грн. Експосадовцю інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Як встановило слідство, фактично в межах реконструкції транспортної розв’язки на Поштовій площі проводилося будівництво торговельного центру та п’яти ресторанів.

«Будівництво здійснювалося в порушення вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», земельного законодавства та інших нормативних документів з питань землеустрою та землекористування, а також без відведення земельних ділянок»

Слідство вважає, що тодішній директор КП «не забезпечив контроль за дотриманням вимог земельного законодавства та договору підряду, що створило передумови для безпідставного заволодіння генпідрядником вищевказаними земельними ділянками».

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, у вересні 2012 року за результатами тендеру з корпорацією був укладений первинний договір вартістю 403,56 млн грн. За цією угодою мали реконструювати пам’ятку архітектури національного значення 1850 року – Поштову станцію, пофарбувати фасад Річкового вокзалу, збудувати пішохідний перехід, фонтан, пандуси біля вокзалу та будівлі КП "Київпастранс", трансформаторну підстанцію та каналізаційну помпову станцію з вбудованими блоками очищення забруднених дощових вод. А також влаштувати інженерні та електричні мережі, зокрема до Поштового будинку, благоустроїти та озеленити територію.

Читайте також: ₴1,3 мільярда на реконструкцію - у столиці знову дивують тендерами на дороги

У травні 2017 року КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" уклало угоду з корпорацією «Альтіс-Холдинг» про реконструкцію транспортної розв’язки на Поштовій площі у Подільському районі на 40,11 млн грн.

Корпорація "Альтіс-Холдинг" належить Олександру Глімбовському, тестю Романа Насірова, який з 2015 року очолював Державну фіскальну службу України.

Раніше повідомлялось, що прокуратура повернула 28,6 млн гривень до державного бюджету - незаконно отримали компенсацію за посіви.

Популярні новини зараз

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

Коли у столичних школах дзвенітиме останній дзвоник?

У столиці п’яний водій вантажівки протаранив АЗС

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Показати ще