Цього разу ТК «Київ» вручили відзнаку як найкращому регіональному мовнику. Вперше телеканал отримав статуетку та грамоту Big Data Awards у 2019-му в номінації «Прорив Року». З того часу комунальний мовник демонстрував потужну динаміку розвитку.

Нову нагороду отримала очільниця телеканалу «Київ» Наталія Лященко.

«Ми не вперше отримуємо престижну премію Big Data Awards, але нагорода 2023 року для нас особливо цінна: вона означає, що з початком війни ми вибрали правильну стратегію розвитку, потрібний і корисний для кожного контент, відповідну тональність та інтонацію спілкування з глядачами», — сказала Лященко після церемонії вручення нагород.

За її словами, для ТК «Київ» було важливо зберегти оригінальне мовлення, й телекомпанія взяла курс на те, щоб в епіцентрі міських подій бути завжди першими.

«І в нас вийшло! Я впевнена, що це результат творчої синергії всіх наших підрозділів — телеканалу, радіо та діджитал-платформи. Ми продовжуватимемо пропонувати нашим глядачам краще й корисне, ми будемо тримати баланс думок, ми допомагатимемо й надихатимемо, бо це — наша місія», — додала Лященко.

Директор агенції Big Data UA та засновник премії Big Data Awards Сергій Бойко, коментуючи лідерство ТК «Київ», зауважив, що як тільки збільшується кількість цікавої для аудиторії інформації — відповідно зростає його популярність серед глядачів.

«За останній рік телеканал „Київ“ здобув таку глядацьку аудиторію саме завдяки тому, що надавав інформацію, яка є життєво необхідною для глядачів, починаючи від розміщення бомбосховищ і закінчуючи графіками відключення електроенергії», — сказав Бойко.

Премія Big Data Awards — щорічна нагорода у сфері телебачення, яка вручається за високі показники в системі Big Data Raiting протягом року. Переможці премії визначаються за результатами підсумків щомісячного лідерства у тій чи іншій категорії. Цього разу їх було дев’ять.

Премія проходить уже вшосте, а її засновниками традиційно є компанія Big Data UA. Дослідницька компанія оснащена найсучаснішими інноваційними системами виміру, тому довіра до результатів не викликає сумніву. Цього разу було оприлюднено тренди, які продемонстрували падіння спільного глядацького інтересу до пізнавальних та дитячих програм, але зафіксували стійкий попит на новинний контент.

Раніше мер Києва Віталій Кличко нагородив найкращих киян — працівників освіти, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства, волонтерів та інших.

Раніше головний редактор, ведуча радіо «Київ FM» Ірина Главацька розповіла про цікаві проєкти, які радіостанція втілює у життя разом із телеканалом «Київ».