У четвер, 13 липня, Київрада планувала звернутися до уряду, аби Кабмін (з подачі Міністерства культури) припинив блокувати передачу будинку Сікорського у власність громади столиці. Про це повідомлялв очільник столиці Віталій Кличко.

Ввечері того ж дня, Міністерство культури та інформаційної політики повідомило про погодження передачі садиби Сікорського у власність громаді Києва.

"Місто вже протягом кількох років просить передати об’єкт, щоб мати можливість реконструювати та зберегти його. Створити музей Ігоря Сікорського. Та, на жаль, щоразу в уряді знаходять якісь бюрократичні перепони, щоб цього не відбулося. А садиба тим часом руйнується". мер міста, Віталій Кличко

"МКІП погодило розпорядження про передачу будинку Сікорського у власність громади столиці й закликає КМДА максимально сприяти збереженню пам'ятки". заява Мінкульту

Вони повідомляють, що до Мінкульту було направлено на погодження проєкт розпорядження щодо проведення передачі будинку як пам'ятки архітектури національного значення. Мінкульт уточнює, що передав відповідну документацію до Міністерства економіки, яке має подати його на розгляд Кабінету міністрів.

Вказується, що будинок Сікорського має надзвичайну культурну та історичну цінність і потребує негайної реставрації. У МКІП закликають КМДА максимально сприяти його збереженню.

Раніше повідомлялось про те, що Міноборони погодили і передали відповідні документи на розгляд Мінекономіки для передачі у власність Києва.

Але, як виявилося, Будинок Сікорського, що на Ярославовому Валу, 15-Б в Києві, не передали в управління міста через міністра культури Ткаченка. Про це написав активіст та співзасновник пам'яткоохоронного хабу «Цегла» Дмитро Перов у Facebook. Активіст вказує на своєрідне суперництво між Києвом та Мінкультом за столичні пам'ятки.

Довідка. У триповерховому будинку кінця ХІХ століття на вулиці Ярославів Вал, 15-Б, жив до приходу більшовиків відомий на весь світ авіаконструктор Ігор Сікорський. Саме тут до еміграції в США він конструював та випробовував свої перші моделі літальних апаратів. У радянські часи будівлю перетворили на відомчий готель Міноборони, а в 1990-их роках вона почала занепадати. Будинок не раз обіцяли відремонтувати і влаштувати там музей.

Популярні новини зараз

У столиці стався напад на військового ЗСУ

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Керівництво КНУ ім. Т.Шевченка відреагувало на скандал щодо "зловживань на ремонті укриттів"

У столиці затримали військового лікаря Деснянського ТЦК, який отримував хабарі

Показати ще

Раніше писалось про те, що будинок Сікорського у Києві передають у власність міста, аби зробити музей.