Про це розповів очільник відомства, передає Еспресо.

"... довго цього чекали, проробили величезну роботу і завтра готові поділитись новинами та всіма деталями. 13 липня о 13:00 у Національному музеї історії України у Другій світовій війні відбудеться брифінг, присвячений реалізації масштабного проєкту Міністерства культури та інформаційної політики України – "Тризуб Батьківщини", що має на меті заміну герба СРСР на щиті монумента "Батьківщина-мати" на герб України "

Передісторія

Минулого року в застосунку "Дія" запустили голосування, яке мало вирішити долю герба СРСР на щиті Батьківщини-матері. Згідно з результатами опитування, більшість українців проголосували за заміну герба СРСР на державний герб.

Водночас нардеп Володимир В'ятрович висловився проти заміни герба СРСР на тризуб, заявивши, що монумент є повністю радянською скульптурою й українізувати його неможливо.

Натомість Мінкульт заявив, що демонтувати монумент неправильно: "Зносити пам'ятку, яка є однією з візитівок України, що дивиться на схід, яка величезна сама по собі, та є атракцією для багатьох туристів, мені здається абсурдом у цей час. У нас є на що витрачати кошти… Займатися демонтажем "Батьківщини-матері", думаю, це можна робити лише у хворобливій уяві затятих патріотів".

Також раніше ми писали про те, що декомунізація "Батьківщини-мати" — демонтаж та заміна герба срср на тризуб — коштуватимуть 36 млн грн.