«Київ Незламний» — спортивні змагання для ветеранів та учасників бойових дій. Це один із проєктів спортивної реабілітації для повернення їх до цивільного життя через формування звички до занять спортом. Про це розповідає АрміяInform.

"Ці змагання допомагають психологічно: людина самоорганізовується, ставить перед собою цілі й намагається йти до них. Чудовий приклад сили духу продемонстрували ветерани й сьогодні: хлопці на візках з госпіталю самі сіли на тренажер і почали веслувати. Це показує, як повинна працювати ця модель реабілітації, коли вони самі цього хочуть" аслужений майстер спорту, володар титулу «Найсильніша людина світу» Василь Вірастюк

Як зазначають організатори заходу, програму змагань адаптували для ветеранів з різними видами поранень. Загалом до неї було включено три дисципліни: кросфіт, жим лежачи та веслування.

На майданчику панувала неймовірна атмосфера братерства, ветерани намагались показати найкращі результати й навіть злива не змогла завадити.

Деякі учасники вже не вперше беруть участь у подібних змаганнях, є ті, хто представляє збірну України на Invictus Games.

"Ці змагання реально допомагають адаптуватися психологічно та фізично, комунікувати з людьми. Такі заходи приносять один позитив для реабілітації після поранення. Я вже не вперше беру в них участь. Сьогодні вирішив спробувати себе у веслуванні" сержант 95-ї бригади Олександр Швачка

Спортсмени показали свої найкращі результати, переможці отримали подарунки від організаторів, але найголовніше — вони змогли довести, що «дух сильніший за тіло».

Популярні новини зараз

Підозрюваного у вбивстві підлітка на станції фунікулеру, що зараз перебуває у СІЗО, можуть випустити

Планували операцію, однак чоловік відмовившись та вийшовши на вулицю ледь не загинув — що сталось у Києві?

У Києві терміново розпочинається евакуація двох лікарень, одна з яких дитяча — КМДА

Рейдери намагалися “віджати” київський готель

Показати ще

Раніше писали про те, що відбувся другий етап спортивних змагань для ветеранів та їх родин.