Український громадський діяч та активіст, лідер громадської організації С14, учасник російсько-української війни і боєць ЗСУ, Євген Карась, розкрив деталі ситуації зі сторони підсудного і Ігоря Гуменюка, чиї дії спричинили вибухи та стрілянину у будівлі Шевченківського райсуду столиці. Ігор Гуменюк був учасником Революції Гідності, а потім понад рік воював на фронті, захищаючи східні області України від "зелених чоловічків".

2015 року депутати намагалися внести ганебні правки до Конституції України та змінити офіційний статус територій Донбасу, щоб вони були автономні від України. У Києві розпочалися протести ветеранів війни. Гуменюк приїхав на цей протест з гранатою, кинув її у ряди тих, хто захищав Верховну Раду від мітингувальників. розповідає військовий

Унаслідок цього загинули четверо нацгвардійців, а Ігоря Гуменюка зловили й посадили у тюрму, йому "шили" довічне ув’язнення.

Хотів воювати за Україну

Ігор Гуменюк неодноразово звертався до відповідних інстанцій із проханням дозволити йому вирушити на фронт, на передову. Адже на початку повномасштабного вторгнення влада дозволила стати до лав захисників засудженим українцям, які мали попередній бойовий досвід.

"Він і раніше просився на фронт, а останнім часом хотів, щоб його відправили до штурмових загонів, де дуже високий рівень смертності. Йому не дозволили. Дуже шкода, що не знайшли формату, щоб відпустити його на війну"

Скоїв злочин, щоб не допустити інший злочин

Гуменюк скоїв злочин, який призвів до загибелі та поранення людей, але не з метою збагачення чи розкрадання державних коштів, як це роблять численні чиновники, а з метою не допустити безчесні зміни до Конституції, які б знецінили жертву багатьох захисників України, що боронили Донбас.

В нашому телеграм-каналі ми вели інформ-трансляцію подій, що відбувались (початок - кінець).

Відбулось декілька вибухів у Шевченківському суді Києва - повідомлялось, що підсудний підірвав себе і загинув. Однак адвокат загиблого Гуменюка не вірить, що той сам себе підірвав.

Поліція показала кадри з місця проведення поліцейської спецоперації, а у Національній гвардії розслідують дії варти, яка конвоювала Гуменюка.

Вчора у Шевченківському суді повідомили, що працюють у штатному режимі.

Також ДБР взялось розслідувати яким чином у Ігоря Гуменюка виявлено вибухівку в Шевченківському суді.