Про це повідомила суддя-спікер Шевченківського районного суду Ірина Фролова.

“Наразі мені відомо, що розпочалося досудове розслідування за фактом щодо роботи конвойної служби, яка супроводжує підозрюваних щодо можливості отримання цієї вибухівки обвинуваченим. ДБР займається цим розслідуванням”

Восьмирічне тримання у СІЗО Ігоря Гуменюка без вироку суду суддя пояснила безліччю експертиз, формуванням суду присяжних, відводом деяких присяжних (37 відводів), пошуком нових, багаторазовою неявкою захисника Гуменюка на судові засідання (20 разів) та вступом одного з присяжних до лав ЗСУ через військову агресію РФ.

“Якщо суд вживає заходів і він вже завершує справу і один учасник складу суду виходить зі складу суду, відповідно до норм Кримінально-процесуального кодексу України має розглядати справу новий склад суду. В чому вина суду? Суд звертався до уповноваженого органу з метою його демобілізації, однак відповіді ми не отримали. Що мав робити суд? Суд мав розпочинати справу із початку: формувався новий склад суду, нові присяжні і по процедурі. Ми не можемо не з початку розпочати, хоча ми дійсно розуміємо, що справа розглядалася довго в часі. Ми всі дійсно це розуміємо. Але є закон і ми всі рівні перед законом. Яка вина суду в тому, що він діяв відповідно до норм закону?”

Також вона висловила вдячність правоохоронців за “вжиття необхідних заходів щодо надзвичайної позаштатної ситуації, яка сталася у суді”.

Нагадуємо, що сьогодні повідомлялось, що у Шевченківському суді працюють у штатному режимі.

Вчора в нашому телеграм-каналі ми вели інформ-трансляцію подій, що відбувались (початок - кінець)

Відбулось декілька вибухів у Шевченківському суді Києва - повідомлялось, що підсудний підірвав себе і загинув. Однак адвокат загиблого Гуменюка не вірить, що той сам себе підірвав.

Поліція показала кадри з місця проведення поліцейської спецоперації, а у Національній гвардії розслідують дії варти, яка конвоювала Гуменюка.