Про це інформує Proslav.

Ігор Лось набрав найвищий бал з математики, Максим Шеляга – з математики та фізики, а Катерина Біловоленко – з української мови. Журналіст видання вирішив поспілкуватись з майбутніми абітурієнтами про їхню підготовку, кому завдячують високим результатам та планами на майбутнє.

Розповідь Ігоря

Ігор Лось, наприклад, зазначив, що досягти такого показнику йому допомогло сумлінне навчання у ліцеї та додаткові заняття з репетитором.

«У мене завжди лежало серце до вивчення математики. Саме через це на 10-му році навчання я вирішив перевестись до профільного класу. Зазначу, що наша вчителька Якименко Ольга Миколаївна дуже добре викладає та пояснює усі теми. І найважливіше, як на мене, вона дає змогу усім, хто хоче пройти якесь питання заново. Також дякую своєму репетитору Довбдні Петру Івановичу», – сказав випускник.

Він також поділився іншими результатами, які також є високими. Ігор набрав 190 балів з української мови та біології.

На запитання до якого навчального закладу планує вступати, новоспечений абітурієнт відповів: «До Києва у Національний медичний університет імені О. О. Богомольця на стоматологічний напрямок». Однак Ігор зазначив, що це не єдиний варіант для здобуття вищої освіти.

Розповідь Максима

Інший випускник ліцею Максим Шеляга розповів, що особливо перед здачею НМТ з математики не готувався. Тільки за два тижні переглядав демонстративні варіанти тестування, які здавав з невеликими помилками й набирав по 197 балів. До фізики почав готуватись за два місяці, беручи додаткові заняття у вчительки Дідик Оксани Петрівни.

«У результатах з математики та фізики я був упевнений. Тому особливих переживань не було. А от з української мови я в деяких запитаннях припустився помилок. У підсумку вдалось набрати 190 балів», – поділився враженнями від НМТ Максим.

Він розповів, що планує вступати до НТУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» на інженера програмного забезпечення й продовжувати працювати в ІТ-сфері у майбутньому.

Розповідь Катерини

Катерина Біловоленко також поділилась власними секретами підготовки до НМТ. Вона зазначила, що досягти найвищого результату з української мови їй вдалось завдяки природному хисту до вивчення цього предмету та додатковим заняттям з репетиторкою. Випускниця ліцею імені Мазепи розпочала підготовку ще перед початком 11 класу.

Популярні новини зараз

В одній зі шкіл Києва вчитель фізкультури з нецензурщиною та погрозами кинувся та підлітка-переселенця

Стало відомо, де реалізують проєкт "Ветеранський курінь" на Київщині

У Києві знайшли тіло людини під ЖК "Славутич", що загинула внаслідок падіння з будинку

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще

«Пройшла обидва збірники Авраменка, за якими більшість готуються до НМТ. Зробила багато тестів, які викладені у загальний доступ», – розповіла Катерина.

Вона завдячує своєму високому результату вчительці Білокінь Наталії Василівні та репетиторці Мацкевич Віті Василівні.

Водночас Катерина не захотіла ділитись інформацією стосовно своєї майбутньої професії, зазначивши, що планує подавати документи до різних вишів Києва, зокрема, КНУ імені Тараса Шевченка, НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» та Києво-Могилянської академії.

Що розповіла їхня класна керівниця

Їхня класна керівниця Чемерис Ольга Олегівна зауважила, що результат її «дітей» був очікуваним. Оскільки вони дуже старанні та наполегливі.

«Вони є справжніми інтелектуалами, які цікавляться багатьма галузями знань. Діти наполегливо навчались під час дистанційного навчання, щоб досягнути високих результатів НМТ», – сказала педагогиня й підкреслила, що випускники дійсно заслуговують найвищого балу.

«Хочеться побажати їм гарної долі, щоб вони вступили у ті ВУЗи, в які запланували», – побажала Ольга Олегівна.

Класна керівниця також виокремила велику заслугу вчителів академічного ліцею імені Івана Мазепи. Вона зазначила, що у профільному класі було багато годин з математики й вчителька Якименко Ольга Миколаївна «вкладала у них всю свою душу».

Освітянка також наголосила на постійній підтримці з-боку директора навчального закладу Батрака Олександра Петровича. Він мотивував дітей здобувати знання та забепечив можливість навчатись, не перериваючи процес ні на день.

«Також, дякуючи нашому директору Батраку Олександру Петровичу, ми мали можливість безперервно проводити навчальний процес. Це було і у форматі дистанційного навчання, і змішаного. Не можу не подякувати нашим батькам, які облаштували укриття, що дало змогу закінчувати навчальний рік в очному режимі», – звернулась Ольга Олегівна.

Діти одноголосно відмовились святкувати випускний у ресторані

Варто додати, що 30 червня вже колишні ліцеїсти відзначають свій випускний. Класна керівниця розповіла, що всі діти одноголосно прийняли рішення відмовитись від святкування у ресторані, яке, на їхню думку, є не на часі.

«Тому ми вирішили поїхати в Карпати, насолодитись природою чудових українських гір. Ми неодноразово з класом туди їздили. Ми вже були і на Говерлі, і на Хом’яку. Це для нас буде останньою спільною мандрівкою, щоб надихнутись, відпочити і гарно провести час разом», – зазначила вона.

Вітаємо випускників з високими результатами НМТ та бажаємо усім цьогорічним абітурієнтам вступити до бажаних вищих навчальних закладів.