Про це повідомляє Укрінформ.

“Національне військове кладовище, обіцяне владою у цьому році, так і не почало будуватись. Влада має нас почути і зрозуміти, що кладовище для військовослужбовців, які загинули в цій війні, не може чекати” мама загиблого героя, голова громадської організації родин загиблих захисників України “Серце назовні” Віра Литвиненко.

Учасники акції вийшли з плакатами “Національне військове кладовище має бути в Биківні в 2023 році!”, “Військове кладовище не може чекати!”, “Влада, де український Арлінгтон?”.

Крім того, на Майдані стояли символічні скриньки, в яких має зберігатись прах, це символ того, що бійці, які загинули на цій війні, досі не поховані, вони стоять в скриньках вдома або на тимчасовому зберіганні в крематорії.

Литвиненко повідомила, що Міністерство у справах ветеранів стало замовником Національного військового кладовища у Києві.

За її словами, разом з представниками міністерства родини загиблих виїжджали на огляд земельних ділянок, брали участь у нарадах, пресконференціях, звертались з листами до міського голови, міністра культури, Президента, Офісу Президента, Кабінету Міністрів, щоб земельна ділянка була виділена якнайшвидше, але поки що цього не відбулось.

Популярні новини зараз

Перед будівлею КМДА сьогодні підняли прапор НОК України на честь Олімпіади-2024

До суду направили справу зрадника та агента спецслужб рф, який зливав дані та локації ЗСУ та інших об'єктів - прокуратура

Київщина опинилась під ударом ворожих БпЛА — влучання та постраждалі відсутні, внаслідок падіння уламків є пошкодження та загоряння

На Київщині вручили грошові винагороди випускникам з високими балами НМТ-2024

Показати ще

У травні 2022 року Верховна Рада ухвалила закон, яким передбачається створення Національного військового меморіального кладовища. Закон передбачає розміщення меморіального архітектурного комплексу на спеціально відведеній земельній ділянці, включно з військовим кладовищем, музейним комплексом, ритуальною будівлею та спорудою для почесних поховань.

Раніше у Биківні вшанували пам’ять жертв політичних репресій.