Про це повідомляє Укрінформ.

“Національне військове кладовище, обіцяне владою у цьому році, так і не почало будуватись. Влада має нас почути і зрозуміти, що кладовище для військовослужбовців, які загинули в цій війні, не може чекати” мама загиблого героя, голова громадської організації родин загиблих захисників України “Серце назовні” Віра Литвиненко.

Учасники акції вийшли з плакатами “Національне військове кладовище має бути в Биківні в 2023 році!”, “Військове кладовище не може чекати!”, “Влада, де український Арлінгтон?”.

Крім того, на Майдані стояли символічні скриньки, в яких має зберігатись прах, це символ того, що бійці, які загинули на цій війні, досі не поховані, вони стоять в скриньках вдома або на тимчасовому зберіганні в крематорії.

Литвиненко повідомила, що Міністерство у справах ветеранів стало замовником Національного військового кладовища у Києві.

За її словами, разом з представниками міністерства родини загиблих виїжджали на огляд земельних ділянок, брали участь у нарадах, пресконференціях, звертались з листами до міського голови, міністра культури, Президента, Офісу Президента, Кабінету Міністрів, щоб земельна ділянка була виділена якнайшвидше, але поки що цього не відбулось.

Популярні новини зараз

Підозрюваного у вбивстві підлітка на станції фунікулеру, що зараз перебуває у СІЗО, можуть випустити

Планували операцію, однак чоловік відмовившись та вийшовши на вулицю ледь не загинув — що сталось у Києві?

У Дарницькому районі Києва освятили новий храм ПЦУ

У Києві знайшли тіло людини під ЖК "Славутич", що загинула внаслідок падіння з будинку

Показати ще

У травні 2022 року Верховна Рада ухвалила закон, яким передбачається створення Національного військового меморіального кладовища. Закон передбачає розміщення меморіального архітектурного комплексу на спеціально відведеній земельній ділянці, включно з військовим кладовищем, музейним комплексом, ритуальною будівлею та спорудою для почесних поховань.

Раніше у Биківні вшанували пам’ять жертв політичних репресій.