Вбивця 16-річного хлопця на фунікулері намагається уникнути покарання, як колишній працівник УДО, тож у мережі просять максимального розголосу. Про на своїй Instagram-сторінці розповіла сестра друга загиблого Максима, що був поряд з ним в той день.

"Я прошу кожного розголосу цієї страшної історії. Зловмисник може залишитися без покарання!"

Дівчина також виклала історію, яку розповів її брат, що став свідком страшної події. За його словами, вони з хлопцями їхали на фунікулері, а вище знаходився нетверезий чоловік, який чіплявся до підлітків та намагався агресивно вклинитися в розмову. Зокрема, він питав, чи піде Максим, який виглядав старшим, ніж інші хлопці, захищати Батьківщину.

Коли фунікулер зупинився усі вийшли, а Максим виходив останнім. Чоловік схопив його за сорочку та жбурнув у скло, а сам не втримався на ногах та полетів за ним. Коли Максим встав, свідки побачили, що у нього перерізане горло, за кілька хвилин він помер.

Вбивцю затримали поліціянти, у нього знайшли марихуану та табельну зброю, також чоловік був нетверезим. Проте цього ж дня його відпустили, аргументуючи тим, що "потрібна експертиза".

"Цей чоловік - колишній працівник ДБР Артем Косов. На даний момент його відпустили додому, так як в правоохоронних органах кажеться, що разом з Максимом вони втратили рівновагу і впали на скло, що НЕ є правдою. Злочинець має понести відповідальність за скоєний злочин"

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от @4nitttt4

Тим часом в Управлінні державної охорони України заявили, що підозрюваний у вбивстві Максима знаходиться в СІЗО.

"Офіційно повідомляємо, що підозрюваний знаходиться у слідчому ізоляторі під вартою, Управління державної охорони максимально співпрацює зі слідством та в жодному разі не виправдовує військовослужбовця".

Читайте також: Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник