Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції.

Оперативники відпрацьовували надану потерпілими інформацію і встановили мешканця Печерського району. Затримавши злочинця, вони встановили місце знаходження гаражу, де він ховав вкрадені електросамокати з відключеними GPS-трекерами (перерізав проводи). Далі він їх розбирав і продавав по деталям. Тепер 30-річному киянину "світить" до 8 років позбавлення волі, якщо в суді прокуратура зможе довести всі обставини злочину.

Під час відпрацювання оперативної інформації працівники оперативно-пошукового сектору кримінальної поліції Печерського управління поліції викрили і затримали місцевого мешканця, який скоїв серію крадіжок електросамокатів на території Печерського району столиці.

Встановлено, що зловмисник здійснював відключення GPS-трекерів на пристроях перерізавши проводи та викрадав їх, щоб розібрати та продати комплектуючі деталі. Усі викрадені самокати у зібраному та розібраному вигляді він зберігав у себе в гаражі. Фігуранта затримали «на гарячому» під час вчинення чергового злочину на вулиці Михайла Бойчука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Київській області затримали псевдо-ремонтника, який заробляв шахрайством

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінально процесуального кодексу України. Зловмисником виявився киянин, 1983 року народження. У ході проведення невідкладного обшуку у гаражному приміщенні правоохоронці вилучили 10 електросамокатів у зібраному та розібраному стані, а також інші деталі до них.

За даним фактом слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України - крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану. За погодженням із Печерською окружною прокуратурою затриманому повідомлено про підозру та обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Раніше повідомляли про те, як під Києвом затримали групу професійних торговців зброєю.