Ціни на овочі в Україні продовжують зростати. Про це стало відомо завдяки Главкому. Виявилося, що в українських супермаркетах придбати кілограм бананів, які не ростуть в Україні, буде дешевше, ніж купити кілограм моркви, помідорів або огірків.

Попри розпал літа, овочі в магазинах не почали дешевшати. Один із київських супермаркетів вдався до хитрощів: моркву можна придбати лише миту, що значно піднімає її ціну – один кілограм коштуватиме майже 60 грн. Стару ж моркву в магазині просто не знайти.

Дорожчими за банани виявилися й українські огірки. Найдешевша ціна на овоч стартує від 49 грн за кілограм, що дорожче за банани на 7 грн.

Придбати можна й дорожчий сорт огірків. Огірок екстра заважить 53 грн за кілограм.

Найбільшим ціновим різноманіттям відрізняються українські помідори, проте найдешевші все рівно на декілька десятків грн дорожчі за закордонні банани.

Придбати звичайний український томат можна майже за 63 грн за кілограм. Томат сливка вже коштуватиме дорожче – його можна придбати за 82 грн за кілограм.

Томат-гілку українці можуть купити за 73 грн за кілограм, а ось рожевий томат вже майже за 93 грн.

Популярні новини зараз

Підозрюваного у вбивстві підлітка на станції фунікулеру, що зараз перебуває у СІЗО, можуть випустити

На Київщині викрито схему із привласнення земель лісфонду

Планували операцію, однак чоловік відмовившись та вийшовши на вулицю ледь не загинув — що сталось у Києві?

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Показати ще

Одними з найдорожчих позицій в супермаркеті є коктейльний томат та чорний томат – придбати їх можна за 149 грн за кілограм, що в три рази дорожче, ніж купити кілограм бананів.

Також українці можуть придбати вже фасовані помідори – упаковка 250 грамів томатів черрі коштуватиме майже 69 грн, а півкілограма томатів «Гордій» та «Наомі» коштуватимуть 73 та 89 грн відповідно.