Їх світлини виконані фотомайстром Міною Сорвіно. Це — вражаючі образи тих, хто дає можливість жити кожному з нас, а країні бути незалежною державою. Про це повідомляє Вечірній Київ.

«Вони боронять Україну з 2014 року та від початку повномасштабного вторгнення росії. Ці герої рятують тисячі життів, надають допомогу на фронті, евакуюють та оперують людей. У їх очах можна побачити тепло, любов, смертельну втому та жагу до життя»

Сам проєкт має кілька етапів. Його надзвичайний арт-бук отримав своє втілення у виставці-інсталяції в Українському домі.

Керівник проєкту будівництва приймального/ургентного відділення Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» Ірина Солошенко розповіла, що сьогодні, 25 червня, після 19:00 усі світлини та експонати виставки передадуть на зберігання до Музею революції гідності.

«Там вони будуть до відкриття нового приймального відділення, тобто до втілення мети всього проєкту „Із полум’я зродились“»

Усі ці чотири дні Ірина Солошенко та генеральний продюсер «Ukrainian Fashion Week» Володимир Нечипорук в Українському домі проводили своєрідні екскурсії — розповідаючи про кожного, чиє обличчя є на світлинах, або чиї подарунки стали експонатами благодійної експозиції.

Володимир Нечипорук та Ірина Солошенко в експозиції виставки «Із полум’я зродились».

Прикметно, що факсимільною передмовою для арт-буку проєкту стали слова Головнокомандувача ЗСУ:

Ця війна назавжди залишить рубці на наших тілах і душах, на тілі і душі рідної Країни. Ми переможемо. Вилікуємо рани. Відбудуємо Державу. У пам’ять про полеглих. З думками про дітей. Валерій Залужний

Експонат № 17 — факсимільна передмова для арт-буку «Із полум’я зродились» Головнокомандувача ЗСУ.

Сама команда дала дуже точне визначення тому, що можуть люди побачити у експозиції: «„Із полум’я зродились“ — обличчя української боротьби».

Популярні новини зараз

Планували операцію, однак чоловік відмовившись та вийшовши на вулицю ледь не загинув — що сталось у Києві?

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

У Дарницькому районі Києва освятили новий храм ПЦУ

На Київщині прощатимуться з військовим із Криму — Ільгаром Егамбердієвим

Показати ще

В Українському домі виставлені, крім світлини з арт-буку, зроблених Міною Сорвіно, ілюстрації художників Нікіти Власова та Нікіти Тітова і сучасна українська поезія.

Сталевий Герой дивиться на світлини Героїв.

Військові та волонтери передали й особисті речі, вони стали експонатами виставки.

«Серед артефактів є малюнок, зроблений полеглим захисником України Віталієм Киркач-Антоненком, картина військової волонтерки, парамедикині та поліцейської Тати Кеплер й інші експонати, кожен з яких несе в собі історію Героя».

На сторінці в інтернеті можна побачити, скільки вже вдалось виручити для втілення мети проєкту та на яку апаратуру витрачені кошти.

Проєкт «Із полум’я зродились» має на меті зібрати 22 мільйони 854 тисячі 772 гривень. Понад 16 мільйонів вже акумульовано.

До слова, у середині травня для підтримки будівництва приймального відділення Головного військового клінічного госпіталю, провели 120-кілометровий благодійний марафон. Його двоє ветеранів на протезах — військові Сергій Храпко та Олександр Швецов, які втратили кінцівки під час бойових дій у 2014-2015 роках на Донбасі, пройшли пішки.

Сергій вирушив з Києва, а Олександр — з Житомира. Ветерани йшли п’ять днів, до них була привернута медійна та суспільна увага. Кожен їх крок був донатом у 22 гривні. Зусилля всіх принесли не лише потрібну суму, а й дуже потрібне та вартісне обладнання — на суму у 11 мільйонів гривень.

До слова, зустріч із Сергієм та Олександром пройшла в експозиції в Українському домі 22 червня.

Експонат № 21 — шолом льотчика Вадима Ворошилова, позивний «Karaya».

«Завдяки вашій підтримці та зібраним грошам ми зможемо рятувати та допомагати ще більшій кількості людей. Це приймальне відділення стане надією для українських солдатів та добровольців з інших країн, завдяки яким „завтра“ є у всього цивілізованого світу»

Так сьогодні виглядає приймальне відділення Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь».

Такий проєкт нового відділення Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь».