Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на РБК

Про один з випадків, який стався в лікарні №8, розповів заступник головного лікаря  Богдан Ленень: “Його стан (пацієнта- ред.) не був критичним. Чоловік отримував у нас лікування, лежав у палаті з ще одним пацієнтом. Днів через 5-6 його б ми вже виписали. Але приблизно в 9:30 годин 20 жовтня він взяв і вистрибнув з 4 поверху. Врятувати його не змогли”.

Такі ж прикрі випадки протягом місяця сталися в Олександрійській та 4-й клінічній лікарні. Вік пацієнтів був 48-60 років. Медики пояснюють їх тим, що коронавірус діє на мозок

Процесор Харківської медакадемії Володимир Корсунов зазначає, що у людей, перехворілих на COVID, часто виникають суїцидальні бажання.

“Коронавірусна інфекція викликає ураження всіх органів. Тому що основний елемент агресії – внутрішнє вистилання судин. Це називається ендотелії. Судини у нас є скрізь. В голові, мозку, легенях, серці, нирках, печінці, шлунково-кишковому тракті. Сам по собі вірус їх не вражає. Але він викликає реакцію імунної системи у пацієнтів, у яких організм не може локалізувати вірус в носоглотці”, – пояснює професор.

Нагадаємо, вчора, 21 жовтня, у столичних лікарнях для пацієнтів з коронавірусом стались два самогубства.

Читайте також:

Коронавірус – це назавжди, кажуть вчені

Чому жінки менш схильні до ковіду, аніж чоловіки – вчені

ПЛР-тест на ковід каже правду лише у 60% випадків – Рубан