Жінки можуть бути менш схильними до COVID-19, ніж чоловіки, тому що серйозніше ставляться до пандемії. Про це свідчать результати опитування, проведеного вченими італійського Університету Бокконі, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на сайт Webmd.

Дослідники проводили опитування в кілька етапів серед 22 тисяч жителів Австралії, Австрії, Франції, Німеччини, Італії, Нової Зеландії, Великої Британії і США.

Як з’ясувалося, 59% респондентів жіночої статі вважають коронавірус серйозною загрозою здоров’ю людини. При цьому серед чоловіків з цим твердженням погодилися близько 49%.

Крім того, жінки більше підтримують державну політику щодо соціальної дистанції, а також правила поведінки під час карантину в громадських місцях.

Найбільше відмінностей між чоловіками і жінками пов’язані з поведінкою, яка, перш за все, служить захистом інших, наприклад, кашляти в лікоть.

Вчені додають, що відмінності в поведінці чоловіків і жінок під час пандемії були менш помітними серед подружніх пар, а також серед тих, хто безпосередньо постраждав від коронавірусу.

Нагадаємо, Вчені кажуть, що коронавірус – це назавжди

Читайте також:

Невтішні прогнози: Київ останнім вийде з пандемії

Більше 7 тисяч: Україна та Київ знов побили добовий COVID-антирекорд