Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський в ефірі “Громадського радіо” назвав 5 цілей для об’єднаного міністерства.

Перша підвищення залученості громадян до суспільного життя, друга культурне розмаїття і доступність культурних послуг, третя це підвищення ідентичності, четверта збільшення частки культурних індустрій в структурі валового внутрішнього продукту. П’ята збільшення внутрішнього і зовнішнього туризму в Україні.

“Стійке громадянське суспільство може бути тільки тоді, коди ми починаємо один з одним співпрацювати. І не на роботі, а поза роботою. У стійких демократіях така співпраця дуже розвинута, і люди після роботи разом об’єднуються, щоб разом досягнути якихось суспільних цілей. Відсоток таких людей складає десь 30%, які щось роблять для суспільства поза роботою. У нас такий відсоток 6%. Тому наше завдання зробити так, щоб цей відсоток збільшити. Це впливає і на обороноздатність країни, і на якість того, як ми живемо”, пояснив ціль про залучення громадян до суспільного життя Бородянський.

У сфері інформаційної медіа безпеки працюватимуть над створенням українського медіаконтенту та політик, які запобігатимуть маніпулюванню суспільною думкою.