В Україні починається новий навчальний рік. Без свята “першого дзвоника” та інших урочистостей. А для багатьох дітей – навіть без відвідування своїх класів.

“Це буде дуже непростий рік. Тисячі вчителів та учнів зараз за кордоном і не планують повертатися найближчим часом. Чимало шкіл не мають укриттів, частина – навіть вцілілих приміщень. У Миколаєві пошкоджені 49 об’єктів освіти, не всі з них підлягають ремонту. У Харкові тривають бойові дії, а 110 шкіл міста повністю зруйновані”, – повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

Він нагадав, що більшість українських шкіл працюватимуть у змішаному або виключно дистанційному режимі. Причина – не лише у відсутності сховищ. Навіть у відносно безпечних регіонах батьки не готові відпускати дітей до школи.

“У Вінниці таких родин – 83%, хоча всі школи готові до відновлення звичного навчання, мають власні або орендовані укриття. У Дніпрі за онлайн – 80% батьків, всі школи міста почнуть навчання у дистанційному режимі. Аналогічна ситуація – у Запоріжжі. За онлайн навчання – більшість родин у Чернігові, Чернівцях, Івано-Франківську”, – зазначив Костянтин Яловий.

Навчання на тимчасово окупованих територіях планують організувати онлайн. Але найстрашніше – наміри окупантів влаштувати там “звичайне навчання”, наражаючи маленьких українців на небезпеку. Сподіваюсь, міжнародні організації все ж втрутяться у ситуацію, адже безпека дітей – найголовніше!

“У цей день хочу побажати сил та наснаги всім батькам та вчителям, а дітям – нарешті побачитись зі своїми однокласниками вдома, у мирних та відбудованих після нашої перемоги містах”, – підсумував депутат Київради VIII скликання.

Додаткова інформація та коментарі:

За телефоном: +380 97 937 86 22.

Електронна адреса: press.k.yaloviy@gmail.com.