До складу злочинного угрупування входило троє чоловіків, один із яких перебував у розшуку. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Відділ комунікації поліції Києва.

В поліції повідомили, що протягом 2019-2020 років злочинці вчиняли озброєні розбійні напади на столичні поштові відділення та пункти обміну валюти.

Затриманим загрожує до 12 років ув’язнення.

«До Дарницького управління поліції звернулася касир пункту обміну валют та повідомила, що до фінансової установи на проспекті Миколи Бажана зайшов невідомий та під загрозою застосування гранати намагався заволодіти грошовими коштами. Після спрацювання сигналізації він втік з місця події та залишив гранату «Ф-1» в шухляді для передачі грошей, висмикнувши з неї чеку.

Відомості про подію правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 187 (Розбій) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України та почали розшук особи, причетної до злочину», – повідомили в поліції.

Начальник відділу кримінальної поліції Дарницького управління поліції Олексій Кабанченко розповів, що у ході оперативно-розшукових заходів оперативні працівники територіального підрозділу та столичного главку затримали чоловіка за підозрою у вчинення розбійного нападу:

«Ним виявися 30-річний раніше судимий за крадіжки та підробку документів уродженець Донецької області, який винаймав у столиці квартиру. Під час проведення першочергових слідчих дій він зізнався у вчиненні розбою та повідомив, що за місцем його помешкання може знаходитися вогнепальна зброя та особи, причетні до інших озброєних розбійних нападів на території Києва».

Правоохоронці провели невідкладні процесуальні дії на орендованій квартирі та затримали ще двох чоловіків.

«На місці ми затримали 28-річного уродженця Донеччини, який обгрунтовано підозрюється у вчинені двох розбійних нападів на поштові відділення у Деснянському і Дніпровському районах столиці, та 26-річного чоловіка без постійного місця проживання у Києві, який переховувався від органів досудового розслідування за вчинення квартирної крадіжки у Шевченківському районі. Також ми вилучили пістолет типу «Шмайсер» із трьома магазинами та бойові набої до нього. Крім того, до речових доказів долучили одяг, в якому спільники вчиняли злочини», – розповів Олексій Кабанченко.

Наразі зловмиснику за  озброєний розбійний напад на пункт обміну валют оголосили про підозру у вчинені двох кримінальних правопорушень, він перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Інших фігурантів передано до територіальних підрозділів поліції Деснянського та Шевченківського районів для проведення необхідних слідчих дій, вручення повідомлень про підозру та обрання їм запобіжного заходу.

Нагадаємо,  СБУ затримала організаторів терактів у Києві

Популярні новини зараз

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

Державну частку столичного ТРЦ "Ocean Plaza" виставлять на аукціон за понад ₴1,65 млрд

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Дві третини прав ТРЦ Ocean Plaza перейшли у власність держави

Показати ще

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Мінування ТРЦ, вокзалу та захоплення заручників: за тиждень у Києві затримали чотирьох телефонних терористів

У Києві затримали п’ятьох зловмисників, які викрали столичного бізнесмена (відео)