Будівництво Подільського мостового переходу через Дніпро, який має з’єднати Поділ з лівобережними районами Воскресенка та Райдужний масив, розпочате ще у 1993 році.

З бюджету столиці намагались стягнути понад 80 млн гривень. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужба прокуратури міста Києва.

«За апеляційною скаргою прокуратури міста Києва судом апеляційної інстанції скасовано рішення господарського суду міста Києва, яким з бюджету міста Києва на користь комерційної структури безпідставно стягнуто понад 80 млн грн», – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що приватне товариство у 2017 році звернулось з позовом до господарського суду про стягнення з місцевого бюджету шкоди, яка начебто заподіяна внаслідок будівництва Подільського мосту.

«За доводами товариства, воно є орендарем земельної ділянки поруч із будівництвом і розміщеному на ній майну (старим промисловим будівлям) завдано шкоду», – йдеться в повідомленні.

Позов товариства господарський суд м. Києва задовольнив.

Але, прокуратурою було встановлено, що вказане рішення ґрунтується лише на суперечливому висновку експертизи. Інших доказів, які б підтвердили завдання шкоди, немає.

В результаті  рішення господарського суду про стягнення з бюджету 80 мільйонів гривень було скасоване.

«У звʼязку з цим, рішення господарського суду м. Києва було оскаржено прокуратурою міста до Північного апеляційного господарського суду, який погодившись з доводами прокурора, скасував рішення суду першої інстанції та в задоволенні позову відмовив», – повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, на ремонті Русанівського каналу розікрали 1 млн грн

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Київські посадовці розікрали майже півмільйона грн, виділених на ремонт дитсадка

Популярні новини зараз

На Київщині затримали «крота» російської розвідки, який під виглядом капелана намагався шпигувати за українськими десантниками

У столиці посилять заходи протидії ДРГ та можливим обстрілам Києва - Рада оборони Києва провела засідання

Рятувальники використали безпілотну техніку з тепловізорами, аби перевірити київські ліси на наявність пожеж

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще

Розкрадання коштів замість благоустрою струмка Віта: заступнику гендиректора Плесо загрожує до 12 років