21 жовтня 2019 року в аеропорту «Бориспіль» відчувався різкий запах аміаку. Через це призупиняли роботу терміналів.

Пресслужба ДСНС України проводило заміри на вміст аміаку в повітрі. При проведенні замірів з 21:30 до 23:00 вмісту аміаку в повітрі не виявлено, якість повітря відповідає прийнятним стандартам, роботу аеропорту «Бориспіль» поновлено. Про це зазначає прес-служба Аеропорту «Бориспіль».

«За висновками Державної служби з надзвичайних ситуацій України в аеропорту, якість повітря відповідає прийнятним стандартам. Експлуатація аеропорту відновлена. Аеропорт “Бориспіль” працює у штатному режимі», – повідомляється на сайті прес-служби.

У ДСНС повідомили, що вчора одного співробітника компанії SkyUp доставили до лікарні, близько 50 людей оглянули лікарі після скарг на погіршення самопочуття.

Прес-служба аеропорту також повідомляє, що забруднення повітря відбулося у у зв’язку з обробкою аграріями полів у зоні діяльності аеропорту та навколишній місцевості аміакомісткими речовинами.

«Як повідомлялося раніше, у зв’язку з обробкою аграріями полів у зоні діяльності аеропорту та навколишній місцевості аміакомісткими речовинами за попередніми оцінками відбулося вивільнення летючих шкідливих речовин. В аеропорту “Бориспіль” працювала комісія Державної служби України з надзвичайних ситуацій. До отримання висновків за результатами її роботи обслуговування в терміналах аеропорту було призупинено», – зазначено у заяві на сайті аеропорту «Бориспіль».

Як повідомля портал “Хрещатик.news”, чутки про високі рівні забруднення повітря оксидом вуглецю над Україною безпідставні.

Читайте також:

Мінфін відмовився підвищувати зарплати вчителям

Якість повітря в Києві погіршилася через пожежі на торфовищах