Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, який вилетів на захід України, повідомив, що масштаб сьогоднішніх підтоплень перевершує критичну ситуацію, яка склалась у 2008 року. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

За словами Прем’єр-міністра сьогодні буде проведено Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) для напрацювання заходів із ліквідації наслідків негоди в західних областях України.

«Проінспектували рівнинну частину. Зрозуміло, що ситуація критична. Фактично, затоплення перевершує масштаб 2008 року. Затоплена районна лікарня в місті Галич, проводиться евакуація хворих. Є певні ускладнення через те, що там є захворілі на коронавірус. Далі проінспектуємо гірський район і після обіду проведемо комісію ТЕБ і НС, де будемо ухвалювати необхідні для подолання наслідків стихії рішення», – написав Шмигаль у Фейсбуці.

Тим часом, в пресслужбі Укравтодору надали оперативну інформація щодо наслідків негоди у Івано-Франківській і Закарпатській областях.

Так, внаслідок негоди у Івано-Франківській області 110 км автодоріг зруйновано, 427,5 кілометрів автодоріг пошкоджено, 90 мостів зруйновано, 130 мостів пошкоджено, 285 осіб відселено, 1850 метрів берегоукріплень зруйновано.

Внаслідок інтенсивних дощів р. Дністер частково вийшла з берегів. У місті Галич перекрито рух на автомобільному мосту через Дністер (км 340) на трасі Н-09 Мукачево — Львів.

На км 49 дороги Р-24 Татарів — Кам’янець-Подільський стався зсув гірських порід поблизу Буковецького перевалу.

Нагадаємо, на заході України знеструмлено та підтоплено 200 населених пунктів, троє людей загинуло (фото, відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Сильні зливи наробили лиха: через повені на Західній Україні рятують людей (фото, відео)

В мережі показали лисі Карпати за два тижні до повені (фото)