В пресслужбі ДСНС повідомили, що інтенсивні опади призвели до масштабних паводків у західних регіонах України: у Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Закарпатській областях. Підтоплено близько 200 населених пунктів. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Підрозділи МВС евакуюють людей, проводять повітряний та наземний моніторинг, берегоукоіплення, відкачування та відведення води.

Глава МВС Арсен Аваков зазначив, що з 22 червня в регіонах, які потерпають від паводків, введено надзвичайні заходи безпеки.

Залучено понад 1500 поліцейських, рятувальників та гвардійців, зокрема для проведення моніторингу – 110 гвардійців гірсько-патрульної роти.

«З регіону вже евакуйовано близько 400 осіб, жертвами негоди стали троє людей. Моїм рішенням до цих областей направлено 150 військових приданих сил Національної гвардії, 4 гвинтокрили Н225 та Мі-8, військовий літак НГУ. Доставлено понад 1200 кг їжі та води. Окрім цього, для повітряного моніторингу будемо залучати малу авіацію – літаки Diamond Державної прикордонної служби України. Сильні опади за прогнозами ДСНС протримаються ще кілька днів», – сказав Арсен Аваков.

За словами Авакова, для подолання наслідків паводків на Західній Україні в регіон направлено додаткові сили та авіацію МВС, штаб працює у цілодобовому режимі, поліцейські та гвардійці охороняють будинки мешканців, аби уникнути мародерства.
На Прикарпаття екстренно відбули Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова ДСНС Микола Чечоткін та командувач Національної гвардії Микола Балан для координації сил у подоланні негоди та здійснення повітряного моніторингу затоплених районів.

Негода на Західній Україні не вщухає, на сьогодні в регіоні знов оголошено штормове попередження.

«24 червня на р. Прут – пост Чернiвцi очiкується проходження максимального рiвня води високого дощового паводку висотою 680 -730 см над нулем поста (рiвень води на 18 год. 23 червня дорiвнює 417 см)», – повідомили в Укргідрометцентрі.

dsns.gov.ua

 

Нагадаємо,  через повені на Західній Україні рятують людей (фото, відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Популярні новини зараз

У Києві судитимуть завідувача лікарні, що видавав ухилянтам фіктивні довідки про інвалідність

Суд Києва зупинив будівництво поблизу Солом’янського парку

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

Показати ще

Читайте також:

Наслідки негоди на Київщині: блискавка спалила будинок, міста та села знеструмлені

Потрощив дерева та дроти: під Києвом ураган накоїв лиха (фото, відео)