У пресслужбі ДСНС надали оперативну інформацію щодо негативних наслідків, спричинених погіршенням погодних умов  22 – 23 червня на території 8 областей, а саме: Івано-Франківської, Чернівецької, Кіровоградської, Вінницької, Полтавської, Львівської, Одеської та Рівненської, внаслідок інтенсивного дощу та поривів вітру. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Зазначається, що через різке погіршення погодних умов та сильні дощі почалися паводки. Оголошено другий – помаранчевий рівень небезпеки. У гірських річках піднімається рівень води до 2 метрів.

Поблизу с. Банилів Вижненського району на р. Черемош (Чернівецька область) стався порив дамби на відрізку близько 10 метрів.

Вода пішла у водовідвідний канал та частково підтопило лісосмуги та сільгоспугіддя на загальній площі близько 10 га. Рятувальнки на спецтранспорті евакуювали місцевих мешканців з підтоплених будівель.

У с. Бісків Путильського району внаслідок раптового підняття рівня води у місцевому потічку сталося підтоплення будинків. Рятувальники відкачали воду та провели роботи з укріплення берегів.

Поблизу с. Розтоки Путильського району підмило підпірну стіну бетонного берегоукріплення автодороги Чернівці – Верховина.
У м. Вижниця підйом води у р. Черемош зруйнував дамбу, зніс габіони та розмив грунти.

«Існує загроза підтоплення промислової частини міста. Силами ДСНС у взаємодії зі службою водного господарства проводяться заходи з укріплення берега та відведення води», – йдеться в повідомленні.

На території 6 районів Івано-Франківської області (Верховинський, Тлумацький, Снятинський, Коломийський, Тисменицький райони та Івано-Франківська міська рада) підтоплено 12 житлових будинків, 24 дворогосподарств та понад 5 га сільгоспугідь.

У багатьох селах стався зсув грунту.

Внаслідок підйому рівня води в річках Прут, Черемош, Брусниці затоплені дороги, зруйновані пішохідні містки.

«Для доставки продуктів харчування у важкодоступні місця на території Верховинського району залучено вертоліт ДСНС (завантажено понад 2 тонни продуктів харчування) для мешканців, з якими через негоду відсутнє транспортне сполучення.

Всього до робіт з ліквідації наслідків негоди від ДСНС залучено 75 осіб та 19 од. техніки (Чернівецька – 35 осіб та 7 од. техніки, Івано-Франківська – 40 осіб та 12 од. техніки), – йдеться в повідомленні.

В пресслужбі розповіли, що з учорашнього дня на місці стихійного лиха працюють рятувальники та поліцейські, які проводять повітряний та наземний моніторинг місцевості, проводять евакуацію людей із аварійних будинків, доставляють їжу та воду.

Популярні новини зараз

У столиці відбудеться Фестиваль української писанки, планують встановити світовий рекорд з писанкарства — МКІП

Мер Гамбурга прибув до Києва

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Американський благодійник викупив ЖК у Софіївській Борщагівці та вже надав квартири для переселенців

Показати ще

«У епіцентрі негоди опинилися 31 житловий будинок та 37 господарств. Задіяно 123 поліцейських та 120 рятувальників, а також 62 одиниці службової техніки. Поліцейські та рятувальники заходять до кожного будинку та перевіряють, чи не залишилися там у небезпеці люди або домашні тварини, допомагають місцевій владі доставляти продукти першої необхідності. Організовано цілодобову роботу штабу. Поліцейські охороняють помешкання громадян, аби уникнути мародерства. За моїм дорученням на місце негоди вилетів гвинтокрил Н225 Super Puma ДСНС України, який доставить їжу та додаткові сили», – заначив на нараді Арсен Аваков.

Він додав, що поліцейські та рятувальники працюють і вдень, і вночі, не залишаючи місцевих мешканців у біді.

“Ситуація змінюється щохвилини, поліцейські та рятувальники працюватимуть і вночі, аби не залишити людей один на один із негодою. Організовуємо місця для ночівлі та харчування. Станом на зараз – ситуація контрольована”, – сказав Арсер Аваков.

dsns.gov.ua
dsns.gov.ua
dsns.gov.ua
dsns.gov.ua
dsns.gov.ua

Нагадаємо, синоптики обіцяють зливи, шквали, град та навіть смерчі

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Машини у воді: дощ в столиці позаливав вулиці (відео)

У Києві злива: машини знову пливуть (відео)