На Запоріжжі окупанти почали брати на облік чоловіків.

Як повідомляє портал “Коментарі”, про це в ефірі інформаційного телемарафону заявив мер Мелітополя Іван Федоров.

Мер Мелітополя припустив, що окупанти використовуватимуть українців як живий щит. Воювати на боці країни-агресора українців навряд чи змусять, бо не довіряють українцям, але можуть використовувати чоловіків як прикриття від ударів ЗСУ.

Федоров розповів про те, що кілька днів тому росіяни почали зупиняти чоловіків у Василівці на блокпості. Окупанти активно збирають дані чоловіків, беруть їхні контакти. Поки що не зафіксовано випадків, що українцям на окупованих територіях почали вручати повістки, змушуючи воювати на боці РФ, але є підстави, що на такий крок росіяни теж можуть піти.

Іван Федоров вважає, що окупаційні війська не можуть нічого вдіяти ЗСУ, крім того, у окупантів величезна демотивація, немає бажання продовжувати воювати, але є наказ від військового командування, якого не можна послухатися. Щоб відбитися від атак українських захисників росіяни і можуть піти на те, щоб використати українських чоловіків як прикриття.

Також Федоров зазначив, що у Мелітополі колаборанти займаються мародерством. Мародерство заохочують російські військові, тому пограбування йде повним ходом. Насамперед, за наведенням колаборантів окупанти приходили до підприємців, вимагали від них віддати всі гроші та майно. Тепер просто ходять по квартирах, виламуючи двері та забираючи абсолютно всі речі – від якихось цінностей до побутової техніки.