На Миколаївщині поліцейські затримали зловмисника, який «замінував» рейсовий автобус та автомобіль, передає сайт Хрещатик.News із посиланням на Нацполіцію.

Подія сталась увечері 29 серпня. До правоохоронців надійшло повідомлення від невідомого чоловіка про те, що на території міжміського автовокзалу заміновані рейсовий автобус та припаркований поряд із ним автомобіль Mazda.

На місце події прибули наряди патрульної та поліція охорони, бійці роти поліції особливого призначення ГУНП в Миколаївській області, слідчо-оперативна група відділу поліції.

Також на місці події працювали бригада аварійної служби газу, рятувальники ДСНС та швидка.

Співробітники вибухотехнічної служби ГУНП та кінолог зі службовим собакою провели ретельне обстеження транспортних засобів, де, ймовірно, могли бути закладені вибухові пристрої.

Особа чоловіка, який вчинив це кримінальне правопорушення, була встановлена вже за 15 хвилин після здійснення дзвінка спецпризначенцями спільно із працівниками приватної охоронної фірми автовокзалу.

Ним виявився 32-річний мешканець Кривого Рогу. На момент затримання чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння та пояснив, що опинився у Миколаєві, прямуючи до рідного міста з Одеси. Доки очікував свій автобус, вживав спиртне, а потім вирішив зателефонувати на 102 з таким повідомленням.

Слідчі Інгульського відділу поліції затримали фігуранта у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Мобільний телефон, з якого він здійснив дзвінок, вилучили.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Нагадаємо, що вулиця Старокиївська перекрита через замінування авто. Також у Києві чоловік замінував школу на Семашка та погрожував підірвати будинок.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал   – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Із ТРЦ Ocean Plaza всіх екстрено евакуюють: поступив дзвінок про мінування

Популярні новини зараз

Уламки російських ракет впали у двох районах столиці - КМВА

Київський притулок для тварин просить допомогти заспокоїти собак після обстрілу

Впала у дворі житлового будинку. У Шевченківському районі Києва вилучили бойову частину ракети — відео

У Києві відкрили незвичну скульптуру на честь загиблого воїна-добровольця

Показати ще

Мінера столичного метро засудили на 6 років